Mii de pelicani migratori care ajung în Israel primesc tone de mâncare din partea statului

Vizita a zeci de mii de pelicani migratori în Israel ar putea fi considerată de pasionații de păsări un dar, însă pentru acvicultori efectul acesteia poate fi unul foarte costisitor. Drept răspuns, autoritățile din această țară au luat măsura hrănirii păsărilor pentru protejarea stocurilor fermelor piscicole, informează marți Reuters.

bbf4701d-334c-48a1-8da9-7515240b790e

Personalul din cadrul chibuțului Mishmar Hasharon hrănesc pelicanii cu șase tone de pește de trei până la patru ori pe săptămână pe parcursul celor trei luni în care aceste păsări zboară deasupra Israelului, în cadrul unui proiect finanțat de Ministerul Agriculturii din această țară.
Potrivit estimărilor, numărul păsărilor care survolează cerul Israelului în fiecare an variază între 75.000 și peste 100.000. Acestea migrează din sudul Europei pentru a-și petrece iarna în Africa centrală.
”Când trec pe aici produc pagube importante în bălțile cu pește”, a declarat pentru sursa citată Zvika Gerber, director executiv în cadrul companiei Afikei Emek Hefer. ”Ei se hrănesc aici în nord și au suficientă hrană pentru a continua către sudul Sudanului”, a adăugat Gerber.

AGERPRES/(AS — autor: Dana Purgaru, editor online: Ada Vîlceanu)

Sursa | Agerpres
https://www.agerpres.ro/mediu/2017/10/24/mii-de-pelicani-migratori-care-ajung-in-israel-primesc-tone-de-mancare-din-partea-statului-21-24-18

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *