Militarii Armatei Naționale – instruiți în consolidarea integrităţii în operaţiuni de menţinere a păcii

Militarii Armatei Naționale – instruiți în consolidarea integrităţii în operaţiuni de menţinere a păcii

Un grup de militari ai Armatei Naționale participă, în perioada 11-13 ianuarie 2022, la cursul „Consolidarea integrităţii în operaţiuni de menţinere a păcii” (Building Integrity in Peace Support Operations). Activitatea de instruire este desfășurată de experţi din cadrul Comandamentului Forţelor Întrunite al NATO de la Napoli, Italia și are loc în format online, transmite Noi.md.

Cei 50 de reprezentanţi ai Ministerului Apărării, Marelui Stat Major şi unităţilor militare, care urmează să fie detașați în misiuni internaționale, sînt familiarizaţi cu noţiunile fundamentale de integritate personală şi profesională, precum şi cu eforturile anticorupţie ale NATO în operațiunile curente de menţinere a păcii. Programul instruirii cuprinde inclusiv şedinţe practice, bazate pe scenarii ce vizează fenomenul corupţiei.

Cursul „Consolidarea integrităţii în operaţiuni de menţinere a păcii” se înscrie în şirul acţiunilor întreprinse de Alianței Nord-Atlantice pentru facilitarea înţelegerii riscurilor de corupţie, impactul acestora în instituţiile de apărare, precum şi identificarea acţiunilor practice în vederea consolidării integrităţii, creşterii transparenţei şi îmbunătăţirii responsabilităţii în sectorul de apărare.

Acesta face parte din Programul NATO de consolidare a integrităţii în sectorul de apărare şi securitate (Building Integrity Programme in defence and security sector) şi este organizat, pentru a șasea oară la Chişinău, de către Inspectoratul Militar al Ministerului Apărării, cu sprijinul NATO.

Sursa: Noi.md
Articol / https://noi.md/md/societate/militarii-armatei-nationale-instruiti-in-consolidarea-integritatii-in-operatiuni-de-mentinere-a-pacii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *