Ministerul Apelor și Pădurilor își va cumpăra o dronă pentru monitorizarea fondului forestier

Ministerului Apelor şi Pădurilor a finalizat procedurile de achiziţie în vederea dotării Direcţiei de Control din cadrul Ministerului Apelor şi Pădurilor cu o dronă şi două GPS-uri, a declarat, miercuri, ministrul Ioan Deneș.

Ministerul Apelor și Pădurilor își va cumpăra o dronă pentru monitorizarea fondului forestier

Achiziţia a fost necesară în vederea creşterii eficienţei activităţilor de monitorizare a fondului forestier naţional. Filmarea din dronă va permite identificarea terenurilor scoase ilegal din fondul forestier sau a suprafeţelor de pădure tăiate ilegal, precum şi monitorizarea lucrărilor de regenerare a pădurilor”, a declarat ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș.

Acesta a precizat că autoritățile au asigurat finanţarea necesară finalizării Ciclului 2 al Inventarului Forestier Naţional şi au fost demarate procedurile pentru continuarea programului cu Institutul Naţional de Cercetare şi Dezvoltare în Silvicultură „Marin Drăcea”.

Programul se desfăşoară pe o perioadă de cinci ani, se va finaliza în acest an și are o valoarea de 26 milioane de lei din care 3,4 milioane lei au fost asiguraţi în anul 2018.

23 de milioane de lei, sprijin financiar acordat proprietarilor de păduri aflate în ariile protejate

Referindu-se la compensarea proprietarilor de păduri pentru pierderile de venit în cazul pădurilor aflate în arii naturale protejate, ministrul Deneș a precizat că, în primele 6 luni, s-au decontat de la bugetul de stat sume în valoare de 23.359.273 lei.

Totodată, pentru asigurarea pazei terenurilor forestiere pentru care în prezent nu este asigurată administrarea și/sau serviciile silvice, inclusiv pentru terenurile forestiere la care nu se cunosc proprietarii, au fost cheltuiți, tot în primele șase luni ale anului, 691.344 lei pentru o suprafață de 35.282 ha.

Comentarii

comentarii

Citeste in continuare mai multe noutati de la: Green Report

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *