Ministerul Educatiei dezminte un fake news, care circula pe Whatsapp: Cursurile nu se reiau pe 6 aprilie! Vom face denunt penal

Ministerul Educatiei anunta ca sunt false informatiile si un document care au fost puse in circulatie, miercuri, 1 aprilie, in mediul online, potrivit carora structura anului scolar 2019-2020 a fost modificata.

Va rugam sa va informati doar din surse oficiale si va asiguram ca Ministerul Educatiei si Cercetarii va informa in mod oficial in legatura cu deciziile ce urmeaza a fi luate.

Asa cum se cunoaste, aceste decizii depind de evolutia pandemiei generate de coronavirus/COVID-19,” precizeaza ministerul intr-un anunt de presa remis Ziare.com.

Informatia eronata apare intr-un fals ordin de ministru, care are inclusiv semnatura si stampila ministrului Anisie. Aceasta structura modificata a anului scolar circula pe grupurile de whatsapp ale parintilor si cadrelor didactice. Potrivit ordinului fals, cursurile ar fi urmat sa se reia in perioada 6 aprilie – 24 iunie.

Ministerul Educatiei va formula un denunt penal pentru ca “organele abilitate sa identifice persoanele care se fac vinovate pentru distribuirea in spatiul public a unor inscrisuri false care au rolul de a genera confuzii”, adauga comunicatul.

Ministerul se delimiteaza categoric de actiunile acestor persoane si de continutul fals al documentului.

Pe 29 martie, Monica Anisie a informat, printr-o postare pe Facebook, ca “in scurt timp” Ministerul Educatiei si Cercetarii va transmite ce se va intampla cu examenele nationale, cand vor putea fi reluate cursurile si care vor fi deciziile cu privire la sustinerea licentei, dizertatiei, titularizarii si examenelor pentru gradele didactice.

Apoi, pe 30 martie, Ministerul Educatiei a publicat un prim set de resurse de antrenament pentru elevii care vor sustine examenele nationale in acest an, in contextul suspendarii cursurilor.

Despre modificarea structurii anului scolar nu exista insa la acest moment nicio informare oficiala.

I.S.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste continuarea acestui articol… .

Sursa/Ziare.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *