Ministerul Finanţelor a anunţat vineri că ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a semnat Carta Vamală Europeană la Bruxelles, în cadrul unui eveniment organizat cu ocazia celebrării celor 50 de ani de Uniune Vamală. Teodorovici a subliniat, în cadrul evenimentului, că securizarea punctelor vamale reprezintă unul dintre principalele obiective ale Ministerului Finanţelor pentru acest an.

Teodorovici a semnat Carta Vamală Europeană sub patronajul lui Pierre Moscovici, comisar european pentru afaceri economice şi financiare, impozitare şi vamă şi al lui Hartwig Löger, ministrul de Finanţe al Austriei, ţară care deţine Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

“Securizarea punctelor vamale, dotarea cu echipamente de ultimă generaţie si modernizarea infrastructurii vamale este unul dintre principalele obiective ale Ministerului Finanţelor Publice pentru anul 2018”, a declarat Teodorovici.

Uniunea Vamală a fost menţionată prima dată în Tratatul de la Roma şi a intrat în vigoare în anul 1968, când s-au eliminat taxele vamale percepute la frontierele dintre statele membre ale Comunităţii Europene.

Statele membre ale UE utilizează un set comun de norme, aşa-numitul Cod vamal, care stă la baza Uniunii Vamale. În 2017, autorităţile vamale din UE au gestionat 16% din comerţul mondial.

continuare… .

Sursa | Adevarul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *