Ministerul rus de Externe: Occidentul distrage atenția comunității mondiale de la problema neonazismului prin declarații răsunătoare

Ministerul rus de Externe: Occidentul distrage atenția comunității mondiale de la problema neonazismului prin declarații răsunătoare

Țările occidentale distrag atenția comunității internaționale de la problema prosperării neonazismului în Ucraina, concentrîndu-se pe ceea ce nu este o problemă. O declarație în acest sens a fost făcută, miercuri, de reprezentanta oficială a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, la o emisiune a postului de radio Sputnik.

„Astăzi vedem zero reacție [la problema neonazismului care înflorește în Ucraina]. Mai mult, vedem anti-reacție. O reacție care pare să distragă atenția comunității internaționale de la problemă și se concentrează în mod special pe ceea ce nu este o problemă. Noi, de parcă am fi invitați să vorbim despre eforturile noastre în direcția antifascistă, despre modul în care abordăm în principiu tema Holocaustului. Acest lucru necesită are nevoie de careva dovezi?” a spus ea.

„Am ajuns în secolul XXI, dra, de fapt, încă de la sfîrșitul secolului XX, aproape unul la unul cu această încercare de a rescrie istoria, de a o abandona. Să facem ceva fără precedent și anume să tratăm cu dezgust memoria soldaților care au murit sau s-au întors acasă, dar și-au făcut datoria”, a subliniat Zaharova, răspunzînd la o întrebare despre reacția Ministerului de Externe israelian la declarațiile făcute, duminică, de ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov. „Cred că nu este cazul să ne îndepărtăm privirea, concentrîndu-ne pe declarații zgomotoase, de la esența problemei. Acest lucru este incorect. Pentru că este imposibil să ignori și să dai uitării memoria milioanelor de oameni care au fost victime ale naziștilor și care au fost victime apărînd și salvînd oamenii de nazism”.

Cu toate acestea, a continuat diplomatul, nu există nicio reacție din partea comunității internaționale la faptele existenței forțelor neonaziste în Ucraina. „Și haideți să nu le mai spunem standarde duble. Există un cuvînt uman bun „mișelie”. Să lăsăm această retorică în trecut, cînd încă era potrivită, cînd încercările de a ne face auziți, de a explica, de a apela la empatie au fost zădarnice”, a adăugat ea.

Duminică, la postul Rete-4 TV, Lavrov a conturat principalele poziții ale Federației Ruse cu privire la ceea ce se întîmplă în Ucraina, menționînd că Kievul, cu sprijinul Statelor Unite, nu vrea să continue negocierile. Ministrul a subliniat, de asemenea, informațiile false răspîndite de presa occidentală și a explicat o serie de decizii ale conducerii ruse. În cadrul interviului, șeful diplomației ruse a comentat și declarațiile președintelui ucrainean Vladimir Zelenski precum că nu poate exista „nazificare” în această țară, din moment ce șeful acesteia este evreu. Ca răspuns la aceasta, Lavrov a subliniat că ar putea greși, dar Hitler avea și el în sine sînge evreu. Acest lucru a provocat o mare rezonanță în mai multe țări.

Sursa: Noi.md
Articol / https://noi.md/md/in-lume/ministerul-rus-de-externe-occidentul-distrage-atentia-comunitatii-mondiale-de-la-problema-neonazismului-prin-declaratii-rasunatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *