Ministerul Sănătății: A început livrarea celor un milion de doze de vaccin gripal în teritoriu

Ministerul Sănătății (MS) informează că luni a început livrarea celor un milion de doze de vaccin gripal în teritoriu.

8968f236-a35b-41df-9e34-d7aba7bc079a

“Astăzi a început livrarea celor 1 milion de doze de vaccin gripal în teritoriu, conform anunțului furnizorului de vaccin către Ministerul Sănătății”, relevă un comunicat al MS.

Contractul încheiat cu câștigătorul licitației de achiziție prevede ca livrarea să se facă de către furnizor direct în teritoriu, la direcțiile de sănătate publică.

“În acest context, astăzi vor fi livrate vaccinurile gripale către direcțiile de sănătate publică din: Constanța (91.170 doze), București (36.630 doze), Ilfov (6.520 doze), Călărași (20.207 doze), Giurgiu (5.215 doze), Teleorman(17.780 doze), Buzău (23.487 doze), Prahova (43.465 doze), urmând ca în cel mai scurt timp procesul de distribuire a vaccinului să fie finalizat  la nivel național”, relevă comunicatul.

Pentru a evita în viitor situațiile de întârziere în aprovizionarea cu vaccin antigripal, Ministerul Sănătății a încheiat, pentru prima oară, un acord-cadru pentru achiziția vaccinului antigripal pentru o perioadă de doi ani. De altfel, MS încheie acorduri-cadru pentru toate tipurile de vaccin.

Anul acesta Ministerul Sănătății va achiziționa peste 1 milion de doze de vaccin gripal sezonier, dublu față de anul trecut, astfel încât să asigure vaccinarea unui număr cât mai mare de persoane aflate în grupele de risc.

Conform ultimelor date furnizate de către Institutul de Sănătate Publică, pe teritoriul României nu s-au înregistrat cazuri confirmate de gripă, morbiditatea prin infecții respiratorii acute încadrându-se în intervalul așteptat pentru această perioadă.

La nivel național, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripa clinic, IACRS și pneumonii) a fost de 83.563, cu 3,7% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent (86.996) și cu 7,6% mai mare față de cel înregistrat în săptămâna precedentă (79.895), se mai arată în comunicat.

AGERPRES/(AS — autor: Iulia Carciog, editor: Mihai Simionescu)

Sursa | Agerpres

https://www.agerpres.ro/sanatate/2017/12/04/ministerul-sanatatii-a-inceput-livrarea-celor-un-milion-de-doze-de-vaccin-gripal-in-teritoriu-19-03-24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *