Miniștrii apărării din ASEAN încep discuții axate pe securitate în Filipine

Amenințarea nucleară nord-coreeană, răspândirea terorismului legat de ISIS și disputa din Marea Chinei de Sud vor fi discutate la reuniunea miniștrilor apărării ASEAN, luni, în Filipine, informează dpa.

96078f27-e9ce-441e-9d8b-1391d1d92809

În afară de întâlnirea de luni, o alta va avea loc marți între miniștrii apărării Asociației Națiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN), precum și cei din Japonia, China, Coreea de Sud, Australia, Noua Zeelandă, India, Rusia și Statele Unite.

Reuniunile au loc în timp ce Filipinele depun eforturi pentru a pune capăt ostilităților între forțele guvernamentale și teroriștii legați de ISIS în orașul Marawi din sudul țării.

Cooperarea în materie de securitate maritimă, contraterorism, asistență umanitară și răspunsul la dezastre și securitatea cibernetică vor fi toate discutate.

“Vom prezenta măsuri pentru interacțiune maritimă, schimburi de educație și antrenament, printre altele”, a declarat secretarul apărării filipinez Delfin Lorenzana.

ASEAN este formată din Brunei, Cambodgia, Indonezia, Laos, Malaezia, Myanmar, Filipine, Singapore, Thailanda și Vietnam.

AGERPRES/(AS — autor: Sorin Calciu, editor: Gabriela Ionescu, editor online: Anda Badea)

Sursa | Agerpres
https://www.agerpres.ro/externe/2017/10/23/ministrii-apararii-din-asean-incep-discutii-axate-pe-securitate-in-filipine-08-52-09

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *