Ministrul Culturii si-a facut, si el, bilantul: A alocat deja 100 de milioane de lei pentru proiecte de Centenar

Vineri a venit randul ministrului Culturii, George Ivascu, sa faca bilantul primelor sase luni de mandat, dupa o saptamana in care Guvernul si-a scos, rand pe rand, ministrii, pentru a prezenta rezultatele guvernarii.

Intr-un discurs ermetic, pentru ca nu a acceptat intrebari de la jurnalisti, ministrul a anuntat ca au fost alocati toti banii – 100 de milione de lei – pentru proiectele de Centenar.

Ministrul Culturii a vorbit despre atentia pe care Guvernul Dancila o acorda culturii, mai ales in anul Centenarului Marii Uniri, inainte de a anunta ca 529 de proiecte care sa vizeze tocmai aceasta sarbatoare au primit finantare de la minister.

“In prezent, situatia proiectelor pentru aniversarea Centenarului este urmatoarea: total proiecte 529, valoare totala 100 de milioane de lei, reprezentand 100% din valoarea totala alocata, defalcate pe cele doua categorii: 362 de proiecte propuse de autoritatile locale, a caror valoare este de 50 de milioane de lei, si 167 de proiecte propuse de ministere si institutii centrale, cu valoare de 50 de milioane de lei”, a explicat Ivascu.

In perioada 18 mai – 18 iunie, a mai spus ministrul, a avut loc sesiunea de depunere de proiecte din partea ONG-urilor. Au fost depuse 232 de proiecte, care urmeaza sa fie analizate si supuse aprobarii pana la finalul lunii august.

In toata aceasta saptamana, mai multi ministri si-au facut, in fata presei, bilantul de activitate. Unii, mai curajosi si mai disponibili, au acceptat si sa raspunda la intrebari din partea presei, cum e firesc, dar altii s-au limitat la a citi de pe foaie, eventual sustinuti de un PPT.

E adevarat, insa, ca nu toti ministrii au iesit nesifonati, daca au acceptat o conferinta de presa adecvata, in care presa sa si intrebe, nu doar sa noteze.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *