Ministrul delegat pentru Afaceri Europene: Ne afirmăm identitatea în cadrul unei Europe unite și puternice

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a arătat în mesajul adresat de Ziua Națională că, în pragul Centenarului Marii Uniri, România își afirmă identitatea în cadrul unei Europe unite și puternice.

0fcc1aca-f334-4e93-acd2-32d7a0148c79

“1 Decembrie este Ziua Națională a României și a tuturor românilor, marcând un moment de mare însemnătate — 99 de ani de la Marea Unire înfăptuită la Alba Iulia, o sublimă pagină din istoria românilor. Este un bun prilej de aducere aminte și de cinstire a memoriei celor care s-au jertfit și care au pus bazele României moderne, conturând un destin care ne situează astăzi în mijlocul marii familii europene. Sărbătorind Ziua Națională și privind spre Centenarul Marii Uniri, ne afirmăm totodată identitatea în cadrul unei Europe unite și puternice. La mulți ani, România!”, a transmis Victor Negrescu.

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a participat, vineri, la Alba Iulia, la festivitățile organizate de autoritățile locale cu prilejul Zilei Naționale.

Oficialul a depus coroane de flori la statuile lui Ion I.C. Brătianu, Iuliu Maniu, Mihai Viteazul, respectiv Reginei Maria și Regelui Ferdinand I, iar ulterior a participat la defilarea militară de pe bulevardul “1 Decembrie 1918”, la care au luat parte 400 de militari și 45 de mijloace tehnice.

AGERPRES /(AS — autor: Gheorghe Pietrar, editor: Florin Marin)

Sursa Agerpres | Economie
https://www.agerpres.ro/economie/2017/12/01/ministrul-delegat-pentru-afaceri-europene-ne-afirmam-identitatea-in-cadrul-unei-europe-unite-si-puternice-15-09-12

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *