Ministrul francez al Sporturilor, de origine română, a fost evacuat de pe stadion

Ministrul francez al Sporturilor, de origine română, a fost evacuat de pe un stadion de lângă Paris, după ce a fost ţinta insultelor suporterilor. 

Incidentele au avut loc în timpul unui meci de fotbal din liga a treia la care asista și Roxana Mărăcineanu.

Fanii au observat prezența ministrului sporturilor, au început să scandeze tot felul de lozinci, să o insulte pe româncă și chiar să arunce cu un pahar cu lichid în ea.

Potrivit publicației Le Point, suporterii prezenți pe stadion au început să o jignească pe Roxana Mărăcineanu, urlând și țipând: “Toată lumea urăște ministrul” și “Aici, nu este nimeni de partea lui Macron, așa că urcă-te în mașină și pleacă”.

La pauza meciului, fosta campioană europeană și mondială la 200 metri spate a încercat să discute cu unul dintre contestatari printre gratiile gardului, însă atmosfera s-a încins și mai tare, iar suporterii au început să arunce cu apă. În cele din urmă, Roxana Mărăcineanu a plecat de la stadion.

“S-a format un efect de turmă, s-a înrăutățit situația, la fel ca în momentele când se striga demisia lui Macron, astfel că poliția a decis ca aceasta (n.red. – ministrul francez al Sporturilor) să plece de la stadion”, au mai notat jurnaliștii francezi.

Roxana Mărăcineanu a oferit o declarație celor de la Le Parisien, cărora le-a explicat motivul din cauza căruia a fost prezentă pe stadion, la meci: “Am fost chemată de o persoană care avea un mesaj politic de transmis. Am venit aici pentru a vorbi cu cei de la club, pentru că aceștia sunt oameni care apără valorile în care mă identific și eu. E situat la doar câțiva pași de inima Olimpiadei pe care Parisul o va organiza în 2024 și vreau să îi susțin. Mă voi întoarce …”.

Ministrul trebuia să meargă să viziteze o pârtie de ski care va găzdui Campionatul Mondial, în Val-d’Isère, în acest weekend, dar a fost obligată să anuleze vizita din cauza unei greve la SNCF.

Roxana Mărăcineanu, fostă înotătoare, a fost numită ministrul Sporturilor de către președintele Emmanuel Macron în septembrie 2018. Ea s-a născut la 7 mai 1975, la Bucureşti şi a emigrat în Hexagon în 1984.

Editor web: C.T.

Citeste continuarea acestui articol… .

Sursa/Digi24/Externe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *