Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a cerut o decizie rapidă pentru stabilirea strategiei de implementare a proiectului Autostrăzii Sibiu-Piteşti. Acesta a discutat marţi cu grupul de lucru pentru implementarea şi monitorizarea proiectelor de transport rutier, în cadrul Subcomitetului Sectorial de Transport POIM 2014-2020, despre urgentarea proiectului de construcţie a Autostrăzii Sibiu-Piteşti.

Au fost prezentate traseul şi stadiul pregătirii proiectului şi au fost abordate aspecte privind finanţarea şi implementarea acestuia, a informat marţi Ministerul Transporturilor.

”Ministrul Lucian Şova a cerut o decizie rapidă pentru stabilirea strategiei de implementare a proiectului autostrăzii Sibiu-Piteşti (fidic galben/fidic roşu). Pentru urgentarea proiectului, ministrul a propus o întâlnire, săptămâna viitoare, cu experţii Jaspers şi cu experţi români pentru clarificarea aspectelor geotehnice ale proiectului”, informează oficialii ministerului de resort.

Documentaţia tehnică pentru secţiunile 2,3 şi 4 ale autostrăzii este în faza în care se aduc completări în conformitate cu solicitările consultanţilor europeni de la Jaspers.

”Se estimează că până la sfârşitul acestui an va fi elaborat Acordul de mediu”, au precizat reprezentanţii Ministerului Transporturilor.

La şedinţa de lucru de marţi au participat reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor, ai Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), ai organismului de consultanţă Jaspers, Băncii  Europene de Investiţii, Ministerului Fondurilor Europene, Ministerului Finanţelor Publice, ai unor asociaţii şi ONG-uri, precum şi ai altor instituţii implicate în derularea proiectului: IPTANA, Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice (ANAP) şi Autoritatea de management din cadrul Ministerului Fondurilor Europene.

Proiectul trece pe teritoriul a trei judeţe, Sibiu, Vâlcea şi Argeş, şi este împărţit în 5 secţiuni: Sibiu-Boiţa, Boiţa-Cornetu, Cornetu-Tigveni, Tigveni-Curtea de Argeş, Curtea de Argeş- Piteşti.

continuare… .

Sursa | Adevarul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *