Ministrul Transporturilor: Sunt frustrat ca BMW investeste 1 miliard de euro in Ungaria

Ministrul Transporturilor, Lucian Sova, spune ca infrastructura de transport lasa mult de dorit si si-a exprimat “motivele de frustrare”, vorbind despre decizia BMW de a construi o fabrica in Ungaria, constructorul german optand pentru Debrecen in contextul lipsei infrastructurii din Romania.

“Sigur ca am motive de frustrare din acest punct de vedere. Este practic expresia a ceea ce s-a intamplat in ultimii 30 de ani in Romania, in dezvoltarea infrastructurii de transport, care – trebuie sa recunoastem – lasa mult de dorit. Pe de alta parte, oportunitatea comerciala, la un moment dat, pe care un investitor o apreciaza, tine cont de infrastructura de transport si nu numai”, a spus Sova.

Producatorul auto german BMW AG a anuntat zilele trecute ca va investi peste un miliard de euro in construirea unei fabrici la Debrecen, in Ungaria, pentru a-si extinde capacitatile de productie in Europa, unde vinde 45% din vehiculele sale.

BMW a analizat mai multe orase europene in ultimele 14 luni pentru a stabili unde va fi noua sa fabrica.

In noua uzina vor fi fabricate atat masini electrice, cat si conventionale, capacitatea de productie fiind de 150.000 de masini pe an. Initial vor fi 1.000 de angajati dar numarul lor va putea creste.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *