Moaștele Sfântului Nectarie, duse spre închinare la penitenciarele Brăila și Tichilești

Icoana care adăpostește o părticică din Moaștele Sfântului Ierarh Nectarie din Eghina, aflată în patrimoniul sacru al Arhiepiscopiei Dunării de Jos, a fost dusă spre închinare la penitenciarele Brăila și Tichilești, cu ocazia sărbătoririi patronului spiritual al orașului, Sfântul Ierarh Nicolae, potrivit Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

1814dfba-0f69-4afe-9ed0-7c04053a02e1

Clericii din Protoieria Brăila au oficiat, la penitenciarul din municipiu, slujba Acatistului Sfântului Ierarh Nicolae, în curtea interioară a instituției, și s-au rugat pentru sănătatea și ajutorul celor aflați vremelnic în spatele gratiilor, în prezența conducerii, a cadrelor angajate și a persoanelor private de libertate.

A fost săvârșită apoi o slujbă de pomenire pentru cei ce au pătimit în temnițe în perioada comunistă, și ulterior a avut loc un concert de colinde, iar la final, în capela Penitenciarului, peste 150 de deținuți care nu sunt vizitați au fost răsplătiți cu daruri de Moș Nicolae, constând în obiecte de igienă personală, fructe, cărți de rugăciuni și iconițe, mai precizează sursa citată.

La Penitenciarul de Minori și Tineri din Tichilești, după oficierea slujbei Sfântului Ierarh Nicolae, preoții din Protoieria Brăila le-au oferit celor aflați în detenție peste 300 de pachete (cu obiecte de igienă personală, fructe, cărți de rugăciuni și iconițe).

AGERPRES / (AS — autor: Ecaterina Ignat, editor: Diana Dumitru, editor online: Anda Badea)

Sursa Agerpres | Social
https://www.agerpres.ro/social/2017/12/06/moastele-sfantului-nectarie-duse-spre-inchinare-la-penitenciarele-braila-si-tichilesti-12-37-53

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *