Moldexpo cere 300 mii lei de la spitalul Sf. Treime și CMC

Moldexpo cere 300 mii lei de la spitalul Sf. Treime și CMC

Centrul Internațional de Expoziții Moldexpo a adresat o cerere prealabilă Spitalului „Sfînta Treime” și Consiliului municipal Chișinău prin care cere recuperarea prejudiciului de peste 300 de mii de lei pentru bunuri deteriorate sau care nu au putut fi identificate în procesul de inventariere, notează Noi.md cu referire la unimedia.

Potrivit unui comunicat emis de Agenția Proprietăți Publice, administrația Centrului spune că dacă nu îi vor fi achitate prejudiciile în 15 zile, își rezervă dreptul de a iniția o acțiune judiciară.

Pe 23 septembrie 2020, prin hotărîre de guvern, Centrului Moldexpo i-au fost luate și transmise în administrarea Consiliului municipal Chișinău (în gestiunea Spitalului „Sfînta Treime”) pavilioanele expoziționale pentru a găzdui Centrul Covid. În acest sens s-a încheiat un contract de comodat, bunurile fiind transmise în folosință temporară.

Pe 15 martie 2022, prin decizia Comisiei Situației Excepționale, a fost dispusă încetarea contractului de comodat, după ce luni de zile la Moldexpo nu mai fusese internat niciun pacient Covid.

„Prin procesul de transmitere-primire s-a constatat că o parte din bunuri fie lipsesc, fie au fost deteriorate. Este vorba de mese, scaune sau elemente de pereți asamblați. Procesul-verbal a fost semnat de reprezentanții Consiliului municipal Chișinău și de cei ai Spitalului „Sfînta Treime””, se arată în comunicatul emis de APP.

Administrația Centrul Internațional de Expoziții Moldexpo spune că dacă nu îi vor fi achitate prejudiciile, își rezervă dreptul de a iniția o acțiune judiciară. Procedura de notificare prevede 15 zile pentru recuperarea prejudiciului, precizează directorul general Carolina Chiper, „pașii ulteriorii vor fi deciși în funcție de răspuns”.

Sursa: Noi.md
Articol / https://noi.md/md/capitala/moldexpo-cere-300-mii-lei-de-la-spitalul-sf-treime-si-cmc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *