Moldova este interesată de atragerea unor noi investiții din Turcia

Moldova este interesată de atragerea unor noi investiții din Turcia

UTA Găgăuzia este interesată de atragerea în regiune a unor noi investiții directe din Turcia, inclusiv pentru promovarea industrializării și dezvoltarea industriei IT.

Despre acest lucru a declarat conducătorul UTA Găgăuzia, Irina Vlah, în cadrul unei întrevederi cu Consulul General al Republicii Turcia la Comrat, Hasan Akdogan, relatează Noi.md

În cadrul întrevederii au fost discutate proiectele economice, de infrastructură și umanitare, pe care Turcia le implementează în prezent în Autonomia găgăuză.

În perioada 16-19 iunie în Găgăuzia va lucra o delegație reprezentativă din orașul turc Mersin, din care vor face parte peste 40 de mari antreprenori. Este de așteptat ca delegația de afaceri să se întîlnească cu conducerea Găgăuziei, să viziteze siturile industriale din regiune și să organizeze o serie de întîlniri cu antreprenorii găgăuzi.

Guvernatorul Găgăuziei a remarcat interesul înalt al autonomiei pentru atragerea investițiilor directe din Turcia.

„Prioritățile autorităților autonomiei sînt industrializarea și dezvoltarea industriei IT. Înțelegem că resursele noastre proprii nu sînt suficiente pentru aceste transformări la scară largă și contăm pe participarea largă a businessului turcesc la modernizarea economiei. Aș dori să menționez că capitalul turcesc este deja prezent pe scară largă în Găgăuzia, în special în industria textilă și construcția drumurilor. Experiența a arătat că investitorii turci vin cu proiecte pe termen lung, acordă o atenție deosebită aspectelor sociale ale colaborării cu personalul și rămîn dedicați autonomiei în ciuda crizelor. Sperăm că viitoarea vizită va contribui la stabilirea contactelor de afaceri productive și la crearea de noi facilități de producție în Găgăuzia”, a menționat Irina Vlah.

Sursa: Noi.md
Articol / https://noi.md/md/economie/moldova-este-interesata-de-atragerea-unor-noi-investitii-din-turcia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.