„Moldovagaz” îi roagă pe consumatori să achite în avans facturile la gazul natural

„Moldovagaz” îi roagă pe consumatori să achite în avans facturile la gazul natural

„Moldovagaz” îi roagă pe consumatori să plătească în avans facturile la gazul natural, pentru a putea achita la timp plățile către Gazprom. Asta se arată într-un comunicat emis de companie.

„Pentru a-și onora pe deplin obligațiunile contractuale de plată și a nu a pune în pericol furnizarea gazelor naturale, rugăm să examinați posibilitatea achitării în avans pentru gazele naturale care urmează a fi consumate în lunile ce urmează. Acest fapt îi va permite SA „Moldovagaz” să-și execute obligațiunile financiare contractuale față de furnizorul extern de gaze naturale”.

Totodată, moldovenii sînt îndemnați să achite la timp pentru gazul consumat.

„În scopul asigurării funcționării continue a sistemului de gaze naturale al republicii, SA ”Moldovagaz” urmează să respecte corespunzător obligațiile contractuale de plată asumate față de furnizorul extern de gaze naturale. Acestea presupun achitarea integrală, pînă la data de 20 a lunii de gestiune, a contravalorii gazelor naturale consumate în luna precedentă și 50% din valoarea gazelor naturale contractate pentru luna curentă. Vă rugăm insistent să achitați la timp facturile primite pentru consumul curent de gaze naturale”, se arată în comunicatul Moldovagaz.

Potrivit contractului de livrare a gazelor încheiat cu Gazprom, pînă pe data de 20 a fiecărei luni, Moldovagaz trebuie să achite în avans 50 la sută din consumul lunar de gaze. În caz contrar, concernul rus ar putea închide robinetul.

Sursa: Noi.md
Articol / https://noi.md/md/societate/moldovagaz-ii-roaga-pe-consumatori-sa-achite-in-avans-facturile-la-gazul-natural

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *