Moldovenii sînt datori la Moldovagaz cu 153 de milioane de lei

Moldovenii sînt datori la Moldovagaz cu 153 de milioane de lei

Moldovenii sînt datori companiei Moldovagaz cu 153 de milioane de lei pentru gazul consumat în lunile ianuarie și februarie. Despre asta a anunțat într-o postare pe Telegram Vadim Ceban, președintele Consiliului de Administrație al Moldovagaz.

„153 milioane lei – datoria totală a consumatorilor casnici nerezidențiale față de Moldovagaz pentru furnizarea gazelor naturale în ianuarie și februarie 2022”, a scris Vadim Ceban pe Telegram.

Totodată, potrivit lui Vadim Ceban, Moldovagaz a plătit integral Energocom SA pentru livrările de gaze din noiembrie. Suma transferată constituie 183,7 milioane lei. În toamna anului trecut, prin decizia Comisiei pentru Situații Excepționale, Energocom a fost numită responsabilă de furnizarea de gaze naturale a Moldovei în regim de urgență, în așteptarea semnării unui contract cu Gazprom.

În 28 ianuarie, ANRE a aprobat majorarea tarofului la gazele naturale, pentru consumatorii finali, de la 11 lei și 80 de bani, la 15 lei și 56 de bani. Noul tarif a fost aplicat retroactiv din 1 ianuarie 2022, scrie Noi.md cu referire la tv8.md.

Anterior, Guvernul a anunțat un pachet estimat la 1,6 miliarde de lei – compensații pentru consumul de gaze naturale în sezonul rece. Cea mai mare sumă – 770 de milioane de lei sînt destinate compensării creșterii tarifului la gaz.

Sursa: Noi.md
Articol / https://noi.md/md/societate/moldovenii-sint-datori-la-moldovagaz-cu-153-de-milioane-de-lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.