Moscova neagă acuzaţiile potrivit cărora aviaţia rusă ar fi atacat rebelii sirieni susţinute de SUA

Ministerul Apărării de la Moscova a negat, duminică, acuzaţiile potrivit cărora aviaţia rusă ar fi atacat poziţii ale rebelilor sirieni susţinuţi de SUA, afirmând că a avertizat în prealabil Washingtonul în legătură cu operaţiunilor sale, informează agenţia de ştiri Reuters.


Moscova neagă acuzaţiile potrivit cărora aviaţia rusă ar fi atacat rebelii sirieni susţinute de SUA

Avioanele ruse au vizat doar ţinte în zone aflate sub controlul reţelei teroriste Stat Islamic, a comunicat generalul Igor Konashenkov, purtător de cuvânt al Ministerului Apărării de la Moscova.

“Pentru a evita escaladarea tensiunilor în mod nedorit, comandanţii forţelor ruse din Siria au folosit un canal de comunicare existent pentru a informa partenerii americani din timp în legătură cu limitele operaţiunii noastre militare în Deir ez-Zor”, a completat oficialul rus.

Konashenkov a mai afirmat că “în ultimele câteva zile, operaţiunile de recunoaştere şi supraveghere ruse nu au detectat nicio confruntare între Stat Islamic şi reprezentanţi ai unei forţe terţe pe malul de est a Eufratului”.

Aviaţia rusă a bombardat ţinte aflate la est de fluviul Eufrat deşi autorităţile de la Moscova ştiau că în zonă se aflau forţe rebele siriene şi consilieri militari ai coaliţiei internaţionale anti-Stat Islamic, a transmis Pentagonul.

Forţele Democrate Siriene (SDF), o alianţă de miliţii kurde şi arabe care luptă împotriva reţelei teroriste Stat Islamic, au anunţat că şase din luptătorii săi au fost răniţi în urma unor raiduri aeriene efectuate sâmbătă de avioane ruse şi siriene.

Forţele loiale preşedintelui Assad, susţinute de aviaţia rusă, şi o alianţă de forţe rebele kurde şi arabe, sprijinite de SUA, sunt implicate în operaţiuni ofensive separate împotriva poziţiilor reţelei teroriste Stat Islamic din provincia Deir ez-Zor.

Miliţiile relele siriene sprijinite de Statele Unite au anunţat că nu vor permite trupelor regimului preşedintelui Bashar al-Assad să opereze la est de fluviul Eufrat, însă Rusia a transmis că unităţi militare ale guvernului de la Damasc au traversat deja fluviul în zona oraşului Deir ez-Zor.

Share pe Facebook

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *