Mureșan: Am obținut sprijinul majorității PE pentru finanțarea programului privind acordarea de bilete interrail tinerilor

Trimisul special al AGERPRES, Dana Piciu, transmite: Europarlamentarul Siegfried Mureșan a declarat marți că a reușit să obțină sprijinul majorității din Parlamentul European pentru finanțarea programului privind acordarea de bilete interrail tinerilor care împlinesc 18 ani.

4b6d74f0-2d89-4dd4-9660-76916875ff6c

“Am reușit să obținem sprijinul majorității pentru finanțarea programului pe care l-am anunțat la începutul anului, și anume, programul prin care ne propunem să acordăm bilete interrail, cu care orice tânăr european care împlinește 18 ani poate călători gratuit timp de 30 de zile în Uniunea Europeană. Acest proiect, menționat pentru prima dată de liderul grupului PPE în septembrie 2016, a fost introdus de mine între prioritățile Parlamentului pentru bugetul UE pe anul 2018 de la începutul acestui an. Am reușit să obțin acordul majorității membrilor Parlamentului pentru a-l finanța cu 12 milioane de euro în primul an”, a spus Mureșan într-o conferință de presă la sediul Parlamentului European.

El a adăugat că acest program va fi lansat ca acțiune pregătitoare, adică un fel de proiect-pilot.

“Alocăm 12 milioane în primul an fără a afecta niciun alt proiect pentru tineri în desfășurare. Nu am luat niciun cent nici de la Erasmus, nici de nicăieri. Vom reuși cu acești bani să finanțăm în jur de 30.000 de bilete în primul an. Este un prim pas. Nu vom reuși să finanțăm bilete pentru toți tinerii, dar este un prim pas. Trebuie să vedem ce preț vom reuși să negociem cu companiile feroviare, având în vedere numărul mare de bilete pe care le vom comanda. Ne propunem să creștem acest buget în anii următori”, a afirmat deputatul european.

Parlamentul European urmează să voteze miercuri în plen poziția sa cu privire la bugetul Uniunii Europene pe anul 2018.
Urmând procedura bugetară obișnuită, Comisia pentru bugete a Parlamentului European l-a desemnat, la data de 24 noiembrie 2016, pe deputatul european Siegfried Mureșan (PPE / PMP) ca negociator-șef (raportor) din partea Parlamentului European pentru bugetul UE din 2018. Este pentru prima dată când un deputat european din partea României negociază, în numele Parlamentului European, bugetul Uniunii Europene.

Bugetul anual al Uniunii Europene a fost în 2016 de 155 de miliarde de euro, în 2017 — de 158 de miliarde de euro, valoarea estimată pentru anul 2018 fiind de 160 miliarde de euro.

AGERPRES/(editor: Antonia Niță, editor online: Daniela Juncu)

AGERPRES | SURSA 
https://www.agerpres.ro/politica/2017/10/24/muresan-am-obtinut-sprijinul-majoritatii-pe-pentru-finantarea-programului-privind-acordarea-de-bilete-interrail-tinerilor-22-06-24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *