Muzicianul australian George Young, ‘mentorul’ trupei AC/DC, a murit la 70 de ani

Muzicianul australian George Young, cunoscut ca ‘mentor’ trupei AC/DC, a murit la 70 de ani, potrivit unui anunț difuzat luni de legendara trupă de hard rock, citat luni de AFP.

e686fad2-1441-448a-8d0f-1439201f8ace

Sursa foto: AC/DC / Facebook

Născut la Glasgow, George Young a emigrat în adolescență împreună cu familia sa în Australia și a atins celebritatea în anii 1960 în calitate de chitarist al grupului Sydney The Easybeats, pentru care a compus ‘Friday on my mind’, devenit un succes internațional.

Împreună cu colegul său Harry Vanda, a compus și pentru John Paul Young piesa ‘Love is in the Air’, devenit un hit planetar. Young și Vanda au fost de asemenea producătorii primelor înregistrări ale trupei australiene de hard rock AC/DC, înființată de frații Malcolm și Angus Young.

George Young rămâne în amintire mai ales pentru contribuția sa la emergența trupei AC/DC, pentru care a produs numeroase albume precum ‘High Voltage’, ‘Dirty Deeds Done Dirt Cheap’ sau ‘Let There Be Rock’.

In 1988, George Young și Harry Vanda au fost incluși în ARIA Hall of Fame. După retragerea sa din industria muzicală, în anii 1990, George Young s-a retras împreună cu familia sa în Portugalia.

“Cu mare durere anunțăm decesul fratelui nostru iubit și mentor George Young”, a anunțat trupa AC/DC într-un comunicat. “Fără ajutorul și sfaturile sale, nu ar fi existat AC/DC”, precizează comunicatul.

“În calitate de muzician, compozitor, sfătuitor și chiar mai mult nu ne putem imagina un om mai implicat și mai profesionist decât el”, încheie nota.

AGERPRES/(AS-autor: Mihaela Nicolaescu, editor: Codruț Bălu, editor online: Anda Badea)

Sursa | Agerpres
https://www.agerpres.ro/cultura/2017/10/23/muzicianul-australian-george-young-mentorul-trupei-ac-dc-a-murit-la-70-de-ani-11-02-12

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *