NATO, preocupată de activitatea intensă a submarinelor militare ruse în Oceanul Atlantic

Alianţa Nord-Atlantică este preocupată de intensificarea misiunilor submarinelor militare ruse în nordul Oceanului Atlantic, deoarece ar putea distruge cabluri transatlantice, afirmă Oana Lungescu, purtătorul de cuvânt al NATO, potrivit Mediafax.

În ultimul an, Alianţa Nord-Atlantică a observat că submarinele militare ruse au avut cel mai mare număr de misiuni în Atlanticul de Nord de la încheierea Războiului Rece. Rusia continuă intensificarea operaţiunilor militare în această zonă, a declarat luni Oana Lungescu, purtătorul de cuvânt al NATO, citată de postul german RND şi de site-ul T-Online.de.

În cursul unei operaţiuni desfăşurate în Norvegia în octombrie, NATO a observat zece submarine militare ruse.

Alianţa Nord-Atlantică va reacţiona la misiunile submarinelor ruse prin intensificarea misiunilor de patrulare în nordul Oceanului Atlantic, a afirmat Oana Lungescu.

În plus, Alianţa Nord-Atlantică va investi în echipamente aeriene pentru depistarea submarinelor. Datorită rutelor de aprovizionare militară, a rutelor comerciale şi canalelor de comunicaţii, spaţiul nord-atlantic „are o importanţă vitală pentru securitatea Europei”, a subliniat Oana Lungescu.

Conform scenariilor analizate de NATO, submarinele ruse ar putea distruge cabluri submarine de comunicaţii dintre Statele Unite şi Europa.

Editor web: Liviu Cojan

Citeste continuarea acestui articol… .

Sursa/Digi24/Externe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *