‘Numele trandafirului’ va deveni un serial avându-l ca protagonist pe John Turturro

‘Numele trandafirului’, celebrul roman “Il nome della rosa” scris de Umberto Eco în 1980, va ajunge pe micile ecrane pentru prima dată ca serial, cu John Turturro în rolul călugărului franciscani William Baskerville și britanicul Rupert Everett care îl va interpreta pe Bernardo.

42b608d4-c3c8-4eda-b99c-4f26fadae834

În imagine: actorii John Turturro (stânga) și Riz Ahmed (dreapta)

Serialul va fi adaptarea pentru televiziune a romanului de succes a cărui acțiune se petrece în Evul Mediu și care îl va avea ca regizor pe italianul Giacomo Battiato și va fi produs de Matteo Levi și Carlo Degli Esposti, în colaborare cu Rai Fiction, potrivit mass-media italiene citate de EFE.

Adaptarea pentru micile ecrane a romanului de ficțiune istorică a lui Eco va avea un buget de 23 de milioane de euro.

Serialul va fi vorbit în limba engleză iar filmările vor începe în ianuarie anul viitor la studiourile Cinecitta din Roma și va avea o distribuție internațională din care vor face parte și actorul german Damian Hardung, în rolul lui Adso de Melk.

Serialul intervine după ecranizarea de succes regizată în 1986 de Jean-Jacques Annaud și avându-i ca protagoniști pe Sean Connery și pe foarte tânărul Christian Slater.

Însuși Eco, care a decedat anul trecut, a supervizat scenariul acestui proiect scris de italianul Andrea Porporati și de britanicul Nigel Williams.

AGERPRES/(AS-autor: Mihaela Nicolaescu, editor: Mariana Ionescu, editor online: Anda Badea)

Sursa | Agerpres
https://www.agerpres.ro/cultura/2017/10/18/-numele-trandafirului-va-deveni-un-serial-avandu-l-ca-protagonist-pe-john-turturro-17-13-50

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *