O avalanșă a provocat moartea a 12 alpiniști pe cel mai înalt pisc din Mongolia

Douăsprezece alpiniști au murit și alți cinci sunt dați dispăruți în urma unei avalanșe care s-a produs pe muntele Otgontenger, din centrul Mongoliei, potrivit agenției de presă Montsame, citată de EFE.

0f70fbae-1abe-42bd-bff0-86bae14ab922

La 21 octombrie a fost raportată dispariția a 17 alpiniști, astfel încât echipele de salvare au fost trimise în zonă, care luni au găsit zece trupuri neînsuflețite și încă alte două în ultimele ore.

Victimele făceau parte dintr-un grup de 27 de alpiniști care încercau să escaladeze muntele, cu o înălțime de 4.008 de metri, deși Ministerul Turismului și Mediului din Mongolia a interzis astfel de activități în această zonă, din 2015, din motive de securitate.

Grupul de alpiniști a reușit să ajungă până în vârful muntelui, considerat sacru de budiști, și se aflau în plină coborâre când au fost surprinși de avalanșa din care au reușit să scape cu viață doar zece dintre ei.

Muntele Otgontenger, care face parte din lanțul muntos Khangai, este cel mai înalt pisc din Mongolia.

AGERPRES/(AS — editor: Mihaela Nicolaescu)

Sursa | Agerpres
https://www.agerpres.ro/mediu/2017/10/24/o-avalansa-a-provocat-moartea-a-12-alpinisti-pe-cel-mai-inalt-pisc-din-mongolia-08-41-16

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *