O avocata celebra s-a facut judecator si iese la pensie dupa doar 6 luni de activitate. Cu cel putin 16.000 de lei pe luna

Fosta avocata Claudia Silinescu Gherbovan, in prezent judecator la Tribunalul Ilfov, si-a depus cererea de pensionare din magistatura dupa doar 6 luni de activitate in cadrul instantei.

Cererea de pensionare a Claudiei Silinescu Gherbovan urmeaza sa fie discutata in sedinta Sectiei petru judecatori din CSM, pe data de 16 decembrie. Potrivit unei surse din magistratura, pensia unui judecator cu grad de tribunal este intre 16.000 de lei si 18.000 de lei.

Claudia Silinescu Gherbovan a fost numita judecator la Tribunalul Ilfov din data de 1 iunie 2019, dupa un concurs de admitere directa in magistratura. Anterior, ea a lucrat ca avocat.

Este un caz similar cu cel al fostui vicepresedinte al CSM, George Balan (57 de ani), care a revenit din avocatura in functia de procuror la Parchetul Oltenita, dar a solicitat dupa cateva luni eliberarea din functie, prin pensionare.

Citeste si: Dupa ce a fost avocat ani intregi, a revenit ca procuror pentru 4 luni si acum cere pensie de magistrat

Cum au intrat in magistratura

Potrivit Legii 303/2004 privind statutul magistratilor, fostii judecatori si procurori care si-au incetat activitatea din motive neimputabile, personalul de specialitate juridica, avocatii, notarii, consilierii juridici, politistii, grefierii sau executorii judecatoresti cu studii superioare juridice pot fi numiti in magistratura, daca au o vechime de specialitate de cel putin 5 ani.

“Concursul” de admitere consta intr-un interviu sustinut in fata judecatorilor din CSM. Modificarea a fost recent introdusa prin Legile Justitiei, iar la momentul in care s-a pus in discutie publica, asociatiile de magistrati au reactionat.

Detalii despre aceasta numireUn fost deputat PDSR si o avocata judecata si achitata pentru coruptie sunt propusi de CSM pentru a fi numiti judecatori

Judecata si achitata in dosarul Barsan

Potrivit mass-media, Claudia Gherbovan Silinescu este nepoata fostului general SIE Tudor Silinescu, fost consilier al premierului Adrian Nastase.

Avocata a fost implicata in dosarul in care erau judecati patru judecatori de la Inalta Curte – Anton Pandrea, Claudia Corbu, Gabriela Birsan si Iuliana Pusoiu – pentru mai multe fapte de coruptie.

Acuzatiile DNA la adresa Claudiei Gherbovan Silinescu: 2 infractiuni de dare de mita, 2 infractiuni de spalare a banilor si instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Un complet de 3 judecatori si un complet de 5 judecatori de la Inalta Curte au decis achitarea tuturor celor implicati in acest caz, inclusiv a Claudiei Gherbovan Silinescu.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste continuarea acestui articol… .

Sursa/Ziare.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *