„O bandă de hoți care așteaptă să dea lovitura”. Sentimentul pe care l-a avut regizorul Stere Gulea ascultând cum vrea să schimbe ministrul Toader legile justiției

Stere Gulea

Foto: cinemagia.ro

Regizorul Stere Gulea a comparat, în emisiunea „În fața ta” de la Digi24, felul în care încearcă Guvernul să schimbe legile justiției cu felul în care acționează o bandă de hoți.

„Cum să nu te revolți?”

„Tu stai ca o bandă de hoți și aștepți momentul în care să dai lovitura. Ăsta e sentimentul pe care l-a creat ministrul Justiției cu propunerile pe care le-a făcut. Ai sentimentul că e o bandă de hoți care stă la pândă să vadă dacă au adormit stăpânii și să dea lovitura. Ăsta e sentimentul pe care îl ai, că ești urmărit să nu adormi, să nu ai impresia că lucrurile s-au liniștit”, a spus Stere Gulea. I se pare ciudat cum cei aflați la putere nu își dau seama că astfel de propuneri îi revoltă pe oameni și îi fac să iasă în stradă. 

„L-am văzut pe omul ăsta care se spune că e o somitate. Nu îl înțeleg. Pai dacă tu ești o somitate, chiar așa să vii cu asta și să-i crezi niște proști, că astea nu sunt dom’le adevarate, nu ați înțeles. Păi, oamenii sunt proști? Cum să nu te revolți? Păi tu vii să întorci justiția la anii 2000 pentru că ți-o cere Guvernul și vrei să rămâi ministru cu orice preț. Dacă ești un om care știi drept, ai fost rector, ce ai fost, (trebuie să ai, n.n.) puțină demnitate profesională, nu se poate așa”.

Emisiunea „În fața ta” în care este invitat Stere Gulea poate fi urmărită la joi seară, de la 22:30, la Digi24.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *