O Dacia Logan a ajutat Uber să facă 10 miliarde de curse

Uber a ajuns la 10 miliarde de curse realizate în toată lumea. Faptul divers mai interesant e că o Dacia Logan a fost printre mașinile care au dus la acest record.

Pe 10 iunie, Uber a ajuns la numărul record de 10 miliarde de călătorii. Ca să realizeze acest moment, compania a organizat ca 173 de curse și livrări să pornească simultan la ora 15.12 (ora României). Număul e la nivel mondial, dar apare și București pe hartă.

Cele 173 de curse au fost în 93 de orașe, din 21 de țări de pe cinci continente. Una dintre ele a fost chiar în Capitală. Cursa a fost făcută cu o mașină Dacia Logan, prin UberX. Călătoria realizată de șoferul cu Dacia Logan a avut 14 kilometri și a început undeva în Prelungirea Ghencea, cu destinația Berceni. Costul total a fost de 25,33 lei.

Prima cursă Uber a fost în 2010. În România, serviciul a debutat în București în februarie 2015. Pragul de 10 miliarde a fost atins opt ani și 10 zile mai târziu. Mai mult de jumătate din toate cursele de până acum au fost în ultimele 13 luni.

Țările în care Uber a atins pragul de 10 miliarde de curse sunt: Argentina, Brazilia, Canada, Chile, Costa Rica, Republica Dominicană, Egipt, Franța, India, Iordania, Mexic, Pakistan, Peru, Polonia, Portugalia, România, Arabia Saudită, Africa de Sud, Ucraina, Marea Britanie și SUA.

Între timp, în România, Uber s-a extins și în alte orașe: Cluj, Timișoara, Brașov. De asemenea, în București există și Uber Eats, serviciul de livrat mâncare.

Ca un alt fapt divers, dincolo de Dacia care a ajutat la record, ar trebui să știi și cum e cu obiecte pierdute sau uitate în Uber. Orașele din România în care se uită cel mai des lucruri sunt, după cum urmează, București, Cluj, Timișoara și Brașov. În ceea ce privește zilele în care oamenilor sunt mai predispuși să nu fie atenți acestea sunt: vineri, luni și miercuri (în ordine descrescătoare). În plus, zilele în care s-au raportat cele mai multe obiecte uitate în Uber la noi în țară, în 2017, au fost: 21 decembrie 2017 (52 de obiecte), 28 decembrie (34 de obiecte) și 31 decembrie (33 de obiecte). Lista completă e aici.

Sursa | Play Tech

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *