O femeie care a nascut la Medlife are coronavirus. Medicii au cerut testarea cand a facut febra, dar DSP a refuzat

O pacienta internata la Maternitatea MedLife Grivita a fost confirmata cu coronavirus. Femeia s-a internat in 13 martie si a declarat ca nu a calatorit in afara tarii si nu a interactionat cu persoane venite din strainatate.

Ulterior, femeia a facut pneumonie, fiind confirmata cu coronavirus, iar unitatea medicala face ancheta epidemiologica.

“In data de 13 martie 2020, pacienta s-a internat in Maternitatea MedLife Grivita pentru nastere, prezentand contractii, fara vizite in alte unitati MedLife.

La momentul internarii, pacienta nu prezenta nicio simptomatologie specifica patologiei respiratorii acute si a declarat, in scris, pe proprie raspundere, ca nu a calatorit intr-o zona cu risc si nu a interactionat cu nicio alta persoana suspecta de COVID-19 sau care provine din zonele galbene sau rosii, dupa cum sunt definite de catre Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile.

In timpul operatiei de cezariana, pacienta a suferit un puseu febril, care a fost stabilizat in scurt timp. In acest context, pacienta a revenit asupra declaratiei, mentionand ca a intrat in contact cu o persoana recent intoarsa din Spania“, a transmis, marti, MedLife.

Testarea s-a facut dupa nastere

Clinica precizeaza ca a contactat Directia de Sanatate Publica in vederea evaluarii cazului.

“La momentul respectiv, reprezentantii DSP au transmis institutiei noastre ca pacienta nu indeplineste criteriile pentru testare. La o saptamana de la nastere, timp in care evolutia a fost favorabila, pacienta a declansat un nou episod de febra, dezvoltand pneumonie.

Astfel, in data de 20 martie, medicii au insistat pentru efectuarea unor investigatii suplimentare, fiind reluate discutiile cu DSP in vederea testarii pentru COVID-19.

De la momentul recoltarii pentru test, in conformitate cu protocoalele in vigoare si cu procedurile transmise de catre Ministerul Sanatatii, au fost puse in aplicare imediat masurile care se impun, pacienta fiind izolata. Mai mult, aceasta a fost carantinata fata de restul pacientilor si a personalului medical si auxiliar din maternitate, la ea avand acces doar medicul curant si asistenta, echipati corespunzator“, a mai transmis MedLife.

Pacienta si bebelusul, transferati la Matei Bals

Potrivit documentului, in seara zilei de 23 martie, rezultatul testului pentru pacienta a fost pozitiv.

“Pacienta, alaturi de nou-nascut, au fost transferati catre Institutul de Boli Infectioase Prof. Dr. Matei Bals. Acestia se aflau intr-o stare buna, mama fiind cu simptomatologie respiratorie in remisie.

Mentionam ca pe toata perioada internarii am comunicat starea pacientei catre Directia de Sanatate Publica pentru a decide oportunitatea testarii pentru COVID-19 si a pune in aplicare masurile care se impun in functie de tabloul clinic“, a mai transmis clinica medicala.

Ancheta epidemiologica

In unitate a fost demarata o ancheta epidemiologica.

“In acest moment, niciunul dintre contactii directi ai pacientei pe perioada spitalizarii nu este simptomatic. Pe aceasta cale, facem un apel catre toti pacientii care ajung intr-o unitate medicala, publica sau privata, de a respecta in totalitate masurile de preventie epidemiologica impuse de catre autoritati si de a da dovada de reponsabilitate si transparenta totala in relatia cu personalul medical.

In aceste momente critice de pandemie, este esential sa se constientizeze importanta transmiterii informatiilor corecte si complete pentru a tine in siguranta personalul medical si a limita raspandirea bolii. De actiunile individuale ale fiecaruia depide siguranta noastra, a tuturor”, a mai transmis unitatea medicala.

Urmareste LIVE cele mai noi informatii despre pandemia de coronavirus si modul cum a paralizat intreaga lume

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste continuarea acestui articol… .

Sursa/Ziare.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *