O masina cu adevarat uluitoare, construita de americani: Dodge Hellcat

Americanii au construit o masina impresionanta, care se caracterizeaza in primul rand prin puterea dezvoltata de motorul ei, aceasta constituind un record pentru piata auto din SUA.

Cei de la compania Chrysler au anuntat lansarea unui model Dodge cu motor V8, care va dezvolta nu mai putin de 707 cai-putere, transmite Fox News. Aceasta trasatura o face cea mai puternica masina produsa vreodata in SUA.

Motorul de 6,2 litri Hellcat HEMI (2.380 cc) are pistoane din aliaj forjat. Ea va fi disponibila in doua variante, atat cu cutie de viteze manuala in sase trepte, cat si cu una automata in opt trepte.

Hellcat va depasi astfel impresionanta masina Ford Mustang Shelby GT500 (662 de cai-putere), caci motorul ei V8 va fi cel mai puternic din lume.

De el se apropie cel in 16 cilindri al modelelor Bugatti Veyron si V12 Ferrari F12. De asemenea, constructorul va oferi si posibilitatea limitarii motorului la 500 de cai-putere, doritorii de viteza putand sa opteze si pentru varianta de 707 cai-putere.

In asemenea conditii, Bugatti nici nu a mentionat nimic in legatura cu eficienta consumului de combustibil, caci in acest caz nu se pune problema. Marca Dodge a fost relansata de curand, ea urmand a se concentra in viitor asupra masinilor performante. Modelul anuntat va fi prezentat in al treilea trimestru al anului curent.

Sursa 
http://www.ziare.com/auto/masini/o-masina-cu-adevarat-uluitoare-construita-de-americani-dodge-hellcat-1309497

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *