O tânără palestiniancă a câștigat 150.000 de dolari la Dubai în cadrul unui inedit concurs de lectură

O palestiniancă de 17 ani, Afaf Sharif, a câștigat miercuri echivalentul a 150.000 de dolari reprezentând primul loc într-un concurs de lectură organizat de guvernul din Dubai, au anunțat organizatorii, citați de AFP.

97460ed6-d4ff-4e3a-a82d-d652508e138f

Sursa foto: eyeofdubai.net

Școala Al-Iman din Bahrein a câștigat la rândul său un milion de dolari după ce a fost desemnată cea mai bună instituție de învățământ arabă care încurajează lectura printre elevi.

Concursul, lansat în 2015 de suveranul din Dubai, șeicul Mohammad bin Rashid Al-Maktoum, care deține și funcțiile de vicepreședinte și prim-ministru, este unic în genul său în lumea arabă, au subliniat organizatorii.

În acest an la concurs au participat peste 7,4 milioane de elevi de la 41.000 de școli din 25 de țări arabe.

Concursul constă în citirea a cel puțin 50 de cărți și în alcătuirea de rezumate, în baza cărora un juriu desemnează învingătorul.

Afaf Sharif a primit premiul în cadrul unei ceremonii desfășurate în Casa operei din Dubai. Sherif Sayed Mustafa, din Egipt, s-a situat pe locul al 2-lea, în timp ce Hafsa Al Danhani, din EAU, a ieșit pe locul al 3-lea, în urma unui vot realizat în public.

Afaf a concurat mai întâi împotriva a mii de elevi din Palestina, iar apoi a fost aleasă printre cei 16 semifinaliști și cinci finaliști ai concursului, notează gulfnews.com.

La eveniment au participat mai mulți oficiali guvernamentali și responsabili ai țărilor arabe din regiune.

Aflat la a doua ediție, concursul își propune să stimuleze un model sustenabil pentru lectură prin intermediul unui sistem integrat elev-supervizor de monitorizare și sprijin. De când a fost lansat, milioane de elevi au citit fiecare și au făcut rezumate detaliate a cel puțin 50 de cărți, iar unii au făcut chiar mai mult decât atât, notează gulfnews.com.

Numai în EAU peste 300.000 de elevi — o creștere de 100% față de anul trecut — au terminat de citit 50 de cărți pentru a lua parte la competiție. Principalii zece candidați din fiecare emirat au primit și ei medalii și trofee în cadrul unei ceremonii anterioare desfășurate anterior în octombrie.

AGERPRES/(AS — autor: Florin Ștefan, editor: Mariana Ionescu, editor online: Anda Badea)

Sursa | Agerpres
https://www.agerpres.ro/cultura/2017/10/18/o-tanara-palestinianca-a-castigat-150-000-de-dolari-la-dubai-in-cadrul-unui-inedit-concurs-de-lectura-15-47-14

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *