Obiectivul ciudat care te duce la firul ierbii îți arată lumea cu alți ochi

În cazul în care îți doreai de mult timp un obiectiv nou pentru aparatul foto din dotare, este puțin probabil să fi avut vreodată în vedere ceva atât de ciudat precum Laowa 24mm f/14 2x Macro Probe.

Obiectivul din imaginea de mai sus șterge cu buretele tot ceea ce ai învățat despre această categorie de produse. Singurul lucru pe care Laowa 24mm f/14 2x Macro Probe îl are în comun cu un obiectiv tradițional ține de compatibilitate și de modul în care se poate fixa pe un număr foarte mare de camere foto.

Gadgetul celor de la Venus Optics îți permite să vezi lumea prin alți ochi, la propriu. Dacă ți-ai dorit vreodată să imortalizezi fotografii macro cu același nivel de detalii precum cel surprins într-un documentar cu natură de pe BBC, acesta este obiectivul care îți lipsea din geanta de instrumente foto.

Cu numele complet Laowa 24mm f/14 2x Macro Probe, noul obiectiv a fost subiectul unei campanii de crowdfunding de pe Kickstarter. Cu 24 de zile rămase până la expirarea campaniei, gadgetul a strâns 550.000 de dolari comparativ cu cei 10.000 de care avea nevoie pentru a se transformat într-un obiectiv de serie. Pe lângă faptul că poate fi achiziționat cu monturi pentru Canon EF, Nikon F, Sony FE și Arri PL, dacă nu era evident, funcționează la fel de bine pentru imortalizarea de cadre statice sau în mișcare.

Noul obiectiv poate fi clasificat ca fiind neobișnuit din cauza aspectului tubular de aproximativ 40 de centimetri. Are o greutate totală de 474 de grame, suportă focus manual și are un grad de zoom de 2:1. Distanța focală este de 24 de milimetri și, la interior, este format din 27 de elemente optice grupate în 19 seturi. Ca bonus, obiectivul efectiv rezistă la apă, chiar dacă activezi blițul circular din capăt.

Prețul de achiziție pentru acest gadget deosebit este de 1500 de dolari, iar primele unități vor fi livrate începând cu octombrie 2018.

laowa obiectiv rezultat

Sursa | Play Tech

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *