OFICIAL 8 MORȚI și 67 de RĂNIȚI. FURTUNI VIOLENTE în ȚARĂ. Turiști BLOCAȚI la SCĂRIȘOARA. Trenuri BLOCATE. Reacția lui KLAUS IOHANNIS

UPDATE 20.25: Numărul morţilor în urma furtunii care avut loc în Vestul ţării a ajuns la opt, a confirmat, pentru AGERPRES, secretarul de stat în MAI Raed Arafat. “Din păcate, s-a confirmat. Mai sunt doi decedaţi la Bistriţa. Sunt opt decedaţi. Deci cinci la Timişoara, unu la Arad şi doi la Bistriţa”, a spus secretarul de stat. 

UPDATE 20.20 –  Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis duminică o nouă atenţionare nowcasting Cod galben de furtună, valabilă în cinci judeţe din Transilvania, Banat şi Oltenia. Potrivit meteorologilor, până la ora 20:30, în localităţi din judeţul Vâlcea se vor semnala intensificări de scurtă durată ale vântului, frecvente descărcări electrice, averse de ploaie care vor cumula izolat 15-20 l/mp, izolat grindină de mici dimensiuni. 

UPDATE 20:10 – Echipele feroviare intervin la această oră pe patru secţii de cale ferată pentru remedierea deranjamentelor produse de vremea nefavorabilă: Timişoara – Caransebeş; Apahida – Aleşd; Ilva Mică – Vatra Dornei; Deda-Topliţa – Gheorghieni, anunță CFR Infrastructură pe Facebook. 

UPDATE 20.05 – 7 morți și 62 de răniți sunt raportați oficial de autorități, ca bilanț provizoriu dat de ISU. Trenul Interegio 1645 Bucureşti-Târgu Mureş, a fost oprit, duminică seara, între localităţile Stânceni şi Lunca Bradului, în Defileul Topliţa-Deda, din cauza a doi brazi doborâţi de vânt pe calea ferată. 


UPDATE 19.15: Numărul răniţilor în furtuna de duminică ajunşi la Spitalul Judeţean Timişoara a ajuns la 30, dar medicii estimează că va creşte în continuare. „Avem 30 de victime cu traumatisme la diferite nivele ale corpului, membre, torace, capului. Mai gravă este starea unui copil care ne-a fost transferat de la Spitalul de Copii ‘Louis Ţurcanu’. Ne aşteptăm ca numărul victimelor să crească, întrucât vor urma reparaţii la acoperişuri”, a declarat duminică, pentru AGERPRES, dr. Mihai Grecu, şeful Unităţii Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Timişoara. 

UPDATE 19:00 – Zeci de turişti sunt blocaţi în zona gheţarului de la Scărişoara, în Munţii Apuseni, drumul de acces fiind blocat în urma furtunii care a doborât mai mulţi copaci, informează reprezentanţii ISU Alba.

UPDATE 18.50: O femeie de 63 de ani a fost rănită, duminică după amiază, în urma unei furtuni care a avut loc în Deva, victima fiind lovită de elementele unui panou publicitar din parcarea unui hipermarket din oraş, a informat ISU Hunedoara, conform AGERPRES. În urma vijeliei, vântul puternic a dislocat cinci acoperişuri de case şi blocuri din Deva şi trei din municipiul Hunedoara. Alte 60 de acoperişuri ale unor case din comuna Lăpugiu au fost afectate.

UPDATE: 18.40: Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj prin Administrația Prezidențială, „Sunt profund marcat de evenimentele dramatice care au avut loc în cursul acestei zile în vestul ţării, unde, în urma unor furtuni puternice, mai multe persoane şi-au pierdut viaţa, alte zeci au fost rănite şi s-au înregistrat daune materiale semnificative. Transmit condoleanţe familiilor îndoliate şi multă sănătate tuturor celor care au fost răniţi în aceste tragice circumstanţe. Autorităţile au obligaţia să ia toate măsurile necesare pentru a gestiona cât mai eficient această situaţie de criză.”

UPDATE 18:30 : CFR SA comunică faptul că „Din cauza rafalelor puternice de vânt, care au atins aproape 100 de km pe oră, firele de înaltă tensiune din stația Timișoara Nord au fost rupte. La această oră se înregistrează pene de curent în stația CF Timișoara și pe intervalele de stații Timișoara Nord – Ronat Triaj și Ghioroc – Paulis.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *