Oficial: Ucraina nu a înregistrat mișcări de trupe în Transnistria

Oficial: Ucraina nu a înregistrat mișcări de trupe în Transnistria

Serviciul de grăniceri al Ucrainei n-a înregistrat provocări, deplasări de echipamente sau de personal militar în Transnistria.

După cum transmite Infotag, acest lucru a fost declarat de către speakerul Serviciului de grăniceri al Ucrainei, Andrei Demcenko, transmiteȘtiri.md.

„Lîngă linia de frontieră, nu constatăm nicio provocare, mişcări de tehnică militară sau de personal militar”, a declarat Demcenko la un briefing susţinut la centrul media „Ucraina”.

El a reamintit că după declanşarea războiului rus împotriva Ucrainei, toate punctele de control de pe tronsonul transnistrean al frontierei cu Moldova au fost închise prin decizia guvernului ucrainean, iar vehiculele şi cetăţenii au încetat să traverseze graniţa pe acolo.

„Graniţa Moldovei pe segmentul cu Transnistria este puternic păzită nu doar de serviciul de frontieră de stat, dar şi de alte componente ale sectorului de apărare – Garda naţională şi Poliţia naţională, pentru a asigura ordinea şi a preveni orice provocări pe care le poate crea Rusia”, a spus el.

În acelaşi timp, Statul major al forţelor armate ale Ucrainei a raportat că „formaţiunile armate locale ale Transnistriei şi armata Federaţiei Ruse continuă să se afle în regim de pregătire sporită de luptă, deoarece în regiune este în vigoare o alertă de ameninţare teroristă”.

După cum a relatat anterior agenţia Infotag, ieri, liderul Transnistriei, Vadim Krasnoselski, a semnat un decret privind prelungirea „nivelului roşu” al ameninţării teroriste pînă pe 25 mai în legătură cu incidentele care au avut loc în regiune.

Sursa: Noi.md
Articol / https://noi.md/md/in-lume/oficial-ucraina-nu-a-inregistrat-miscari-de-trupe-in-transnistria

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *