Ofițerii SIS au percheziționat a doua zi sediul PG

Ofițerii SIS au percheziționat a doua zi sediul PG

În timp ce avea loc ședința Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) în prima jumătate a zilei de miercuri, 6 octombrie curent, pentru propunerea unor candidați la funcția de procuror general interimar, presa, în așteptarea declarațiilor din partea membrilor, a reușit să surprindă că ofițerii SIS au venit și a doua zi la Procuratura Generală, împreună cu procurorul de caz în dosarul „Stoianoglo”, Victor Furtuna, transmite Noi.md cu referire la realitatea.md.

La ieșirea din sediu au reușit să adreseze cîteva întrebări.

„Au loc acțiuni de urmărire penală și este secretul anchetei”, a explicat procurorul anticorupție, Victor Furtuna, care a promis atît ieri, cît și azi că mai multe detalii vor putea fi dezvăluite mai tîrziu.

Dacă cu privire la perchezițiile de ieri s-a arătat deschis să confirme că au avut loc percheziții în biroul procurorului general suspendat și acasă la el, atunci nu este clar unde anume au avut loc descinderi azi sau cel puțin ce s-a ridicat în calitate de probe.

„Nu pot să vă dau așa detalii”, a reiterat procurorul.

Întrebat cînd a avut timp să se documenteze, astfel încît să reușească în ziua în care a fost desemnat de CSP să investigheze ilegalitățile sesizate de deputatul PAS, Lilian Carp, împotriva lui Alexandr Stoianoglo, să ceară suspendarea acestuia, să demareze percheziții și să-l rețină pentru 72 de ore; Victor Furtuna a răspuns că a avut „timp suficient”.

Cît despre faptul că PSRM îl acuză că ar acționa la vreo indicație PAS, acesta a declarat scurt: „Nu comentez declarațiile politice”.

Sursa: Noi.md
Articol / https://noi.md/md/societate/ofiterii-sis-au-perchezitionat-a-doua-zi-sediul-pg

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *