Olimpice: Torța olimpică pentru JO de iarnă 2018 va sosi pe aeroportul din Incheon săptămâna viitoare

Torța olimpică pentru JO de iarnă 2018 de la PyeongChang (Coreea de Sud) va sosi pe aeroportul internațional din Incheon săptămâna viitoare, scrie Yonhap.

8ea3a279-b3de-4d9f-bba2-0c56ab035f00

Flacăra olimpică a fost aprinsă, marți, în situl antic de la Olympia (Grecia) și va începe un lung periplu care o va duce pe data de 9 februarie la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă.

Flacăra nu a putut fi aprinsă în maniera tradițională, prin intermediul razelor solare care trec printr-o oglindă parabolică, din cauza timpului noros. Organizatorii au fost nevoiți să recurgă, în condițiile date, la o “flacără de rezervă”, aprinsă în timpul repetiției de duminică a ceremoniei, care s-a desfășurat sub lumina puternică a soarelui.

Katerina Lehou, o actriță elenă care a jucat rolul marii preotese, a avut nevoie de trei încercări pentru a aprinde prima torță a ștafetei. Dar, în prezența mai multor oficiali, între care primul ministru sud-coreean Lee Nak-yon, flacăra a fost în cele din urmă aprinsă la ora stabilită.

Primul purtător al ștafetei a fost, marți, schiorul de fond și biatlonist grec Apostolos Angelis (24 ani), iar al doilea fostul fotbalist internațional sud-coreean Park Ji-Sung (37 ani), care a jucat pentru cluburi precum Manchester United și PSV Eindhoven.

Flacăra va parcurge un traseu de 2.129 km pe teritoriul elen, urmând să ajungă luni la Acropole. Ea va fi înmânată coreenilor a doua zi, pe 31 octombrie, în cadrul unei ceremonii pe stadionul din Atena, teatrul primelor jocuri moderne în 1996.

În țara gazdă a JO de iarnă de anul viitor, torța va trece prin 17 orașe și provincii și va străluci în locurile cele mai importante din punct de vedere cultural și al realizărilor tehnologice și unde se află cele mai cunoscute monumente ale țării. De asemenea, va oferi întregii populații din țara gazdă posibilitatea de a împărtăși entuziasmul ștafetei Torței Olimpice.

Torța olimpică va fi purtată de 7.500 de persoane, iar în orașele de pe traseul ștafetei, în fiecare seară, vor avea loc evenimente speciale organizate de administrațiile locale.

Identitatea ultimului purtător al torței, cel care va avea privilegiul de a aprinde flacăra olimpică PyeongChang 2018, va fi dezvăluită doar pe data de 9 februarie 2018, în ziua ceremoniei de deschidere a Jocurilor.

AGERPRES/(AS-autor: Adrian Drăguț, editor: Mihai Țenea, editor online: Anda Badea)

Sursa | Agerpres
https://www.agerpres.ro/sport/2017/10/25/olimpice-torta-olimpica-pentru-jo-de-iarna-2018-va-sosi-pe-aeroportul-din-incheon-saptamana-viitoare-13-55-24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *