Olt. Comunele traversate de Drumul Expres, prioritate la cadastrarea gratuită

În afară de lucrările realizate în cadrul Programului Naţional de Cadastru şi Carte Funciară, care a cuprins în cea mai mare parte înregistrarea terenurilor din extravilan, Agenţia Naţională de Cadastru accesează şi fonduri europene pentru realizarea cărţilor funciare. La nivel naţional sunt 600 de localităţi ce urmează să primească finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional. 22 dintre acestea sunt din judeţul Olt, iar o parte din ele, respectiv Radomireşti, Dăneasa, Găneasa, Dobrosloveni, Mihăeşti, Bobiceşti, Fărcaşele şi Tătuleşti, sunt incluse în prima etapă de finanţare.

Reprezentanţii oficiului de cadastru spun că este doar o chestiune de timp până când va demara licitaţia pentru contractarea acestor lucrări. Chiar dacă în acest moment nu se poate avansa un termen pentru începutul cadastrării pe fonduri europene, există certitudinea că oamenii care deţin proprietăţi aici vor primi gratuit documentele de proprietate.
Pe lângă cele opt localităţi din prima etapă, vor mai primi finanţare pentru cadastrarea integrală comunele Bălteni, Bârza, Cezieni, Cilieni, Crâmpoia, Drăghiceni, Fărcaşele, Optaşi Măgura, Priseaca, Scărişoara, Slătioara, Sprâncenata, Stoeneşti şi Tia Mare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *