ONU: Secretarul general, Antonio Guterres, consideră “absolut esențială” păstrarea acordului nuclear cu Iranul

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a apărat miercuri acordul nuclear semnat în 2015 cu Iranul și a considerat “absolut esențial” ca acesta să fie menținut, transmite EFE.

9d533b19-0f4b-4570-90e3-d07c09e8ea1e

“Este absolut esențială, în opinia mea, păstrarea acordului, pentru pace și stabilitate”, a răspuns Guterres, la o întrebare adresată într-o conferință de presă.

Săptămâna trecută, președintele SUA, Donald Trump, a cerut corectarea acestui acord și a amenințat, în caz că aceasta nu se va întâmpla, cu renunțarea la document.

Ambasadoarea Statelor Unite la ONU, Nikki Haley, a insistat în Consiliul de Securitate asupra necesității unei schimbări a politicii față de Iran din partea comunității internaționale, ca răspuns la ceea ce a apreciat drept un comportament “agresiv, destabilizator și ilegal”.

Guterres nu a dorit să comenteze pe acest subiect, dar a subliniat că acordul nuclear “trebuie păstrat”.

Pactul a fost negociat cu Teheranul de cele șase puteri internaționale (SUA, Rusia, China, Franța, Regatul Unit și Germania) iar ulterior a fost aprobat de Consiliul de Securitate al ONU.

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea)

Sursa | Agerpres
https://www.agerpres.ro/externe/2017/10/18/onu-secretarul-general-antonio-guterres-considera-absolut-esentiala-pastrarea-acordului-nuclear-cu-iranul-23-01-40

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *