Opinia poporului: “Chișinăul se transformă”

Opinia poporului: “Chișinăul se transformă”

Astăzi în capitala Republicii Moldova, Chișinău, este mare sărbătoare – Ziua Orașului. În acest an Chișinăul împlinește 585 de ani. Am hotărît să întrebăm cetățenii dacă cunosc istoria orașului lor natal.

Echipa Noi.md a pregătit un videoclip de Ziua Orașului cu o mică victorină și felicitări din partea localnicilor. Am adresat cetățenilor trei întrebări principale: dacă cunosc vîrsta orașului Chișinău, numele primului primar și ce loc consideră ei cartea de vizită a capitalei.

Unii dintre participanții la sondaj au fost foarte aproape de răspunsurile corecte, în timp ce alții au fost copleșiți de emoții și de dorința de a vorbi, chiar dacă nu întotdeauna la temă. Practic, oamenii s-au axat pe modul în care orașul nostru a devenit mai frumos și s-a transformat într-un timp scurt:

– În comparație cu ceea ce a fost, este mult mai bine. Se vede cum orașul se transformă.

– Cartea de vizită a orașului Chișinău este monumentul lui Ștefan cel Mare, Dendrariul, Grădina Botanică…

– Locul meu preferat este scuarul panoramic de pe strada Maria Dragan. Tot orașul se vede ca în palmă.

De asemenea, chișinăuienii au fost darnici și în urări cu ocazia acestei sărbători:

– Le doresc tuturor sănătate, fericire, să scăpăm deja de această pandemie și, desigur, să se dezvolte cultura, precum și să păstrăm curățenia pe străzile orașului și să respectăm munca altora.

– Ziua orașului este, desigur, o sărbătoare minunată! Îi felicit pe toți, vă doresc sănătate, prosperitate și să salvați țara noastră!

Reamintim că primul primar general al municipiului după independență a fost Nicolae Costin, iar primul primar a fost Karl Schmidt.

Sursa: Noi.md
Articol / https://noi.md/md/capitala/opinia-poporului-chisinaul-se-transforma

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *