Oraşul care oferă suma de 15.000 de dolari tuturor celor care se mută şi lucrează acolo

Un ora┼č din Statele Unite a demarat un program pilot prin care ├«ncearc─â s─â ├«ncurajeze c├ót mai multe persoane s─â se mute ┼či s─â lucreze acolo.

Autorit─â┼úile din Topeka, un ora┼č din statul american Kansas, au anun┼úat c─â vor oferi 10.000 de dolari tuturor celor care vor ├«nchiria locuin┼úe ├«n ora┼č ┼či suma de 15.000 de dolari celor care vor cump─âra ┼či reabilita o locuin┼ú─â, scrie CNN.

Programul ÔÇ×Alege TopekaÔÇŁ a fost demarat cu inten┼úia de a investi ├«n angaja┼úii care locuiesc ├«n regiunea Topeka ┼či ShawneeÔÇŁ, a declarat Barbara Stapleton, vicepre┼čedintele organiza┼úiei Business Retention and Talent Initiatives for GO Topeka.

Pentru ├«nceput sunt fonduri disponibile pentru 60 de cet─â┼úeni care se ├«nscriu ├«n program. Stimulentele financiare vor fi oferite la un an dup─â ce angajatul s-a relocat ╚Öi ÔÇ×ar putea fi folosite pentru toate tipurile de cheltuieli aferente mut─âriiÔÇŁ, se arat─â ├«n comunicat.

“Costurile pentru a te muta ├«ntr-un apartament cu 1-2 dormitoare pot varia de la 4.000 de dolari la 7.000 de dolari, iar pentru o cas─â cu 3-4 dormitoare, variaz─â de la 10.000 de dolari la 16.000 de dolari, ├«n func╚Ťie de distan╚Ť─â ╚Öi loca╚Ťie”, mai precizeaz─â sursa citat─â.

Editor: I. I.

Citeste continuarea acestui articol… .

Sursa/Digi24/Externe

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *