Orban contesta campania electorala in scoli: PSD incearca sa-i puna pe toti in cap. Sa nu se atinga de copii!

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a criticat proiectul PSD care modifica legea privind alegerea presedintelui, afirmand ca articolul care ar permite campania electorala in scoli este menit sa-i faca pe copii “sa stea in cap”. Orban le recomanda social-democratilor “sa nu se atinga de copii”, deoarece in scoli nu trebuie sa se faca politica.

“Probabil incearca sa transforme copiii nostri, sa-i puna pe toti in cap in fata premierului. Pana una-alta, vad ca doamna Dancila sta in cap in fata lui Dragnea si le recomand sa nu se atinga de copiii nostri. In scoli se face educatie, in scoli se face transfer de informatii, in scoli se formeaza caractere, se formeaza personalitati, nu trebuie sa se faca politica”, a declarat Ludovic Orban.

El a criticat si prevederea din proiecul de lege potrivit careia presedintele aflat in functie sa nu poata participa la campania electorala a partidului care il sustine.

PSD vrea sa schimbe regulile pentru alegerea presedintelui Romaniei

“Presedintele poate sa-si faca, in mod normal, campanie, pentru ca, prin Constitutie, beneficiaza de dreptul de a fi ales sau reales. Ca atare, orice restrangere a drepturilor presedintelui in materie de campanie, din momentul in care incepe campania, nu are sens”, a mai spus Orban.

PSD a depus un proiect pentru a modifica legea privind alegerea presedintelui, astfel ca printre prevederi se numara si campania electorala in scoli.

Potrivit proiectului, “in unitatile militare, in sediile misiunilor diplomatice si oficiile consulare, sectiilor consulare, institutelor culturale din strainatate, precum si in penitenciare, actiunile de campanie electorala de orice tip sunt interzise”.

In forma actuala a legii, “in unitatile militare, in unitatile de invatamant, in timpul programului de invatamant, in sediile reprezentantelor diplomatice, precum si in penitenciare, actiunile de campanie electorala de orice tip sunt interzise”.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *