Orban despre decizia lui Tăriceanu de a sesiza CCR în cazul Belina: Este de o absurditate fără precedent

Liderul liberalilor, Ludovic Orban, critică decizia lui Călin Popescu-Tăriceanu de a sesiza Curtea Constituțională cu privire la cazul Belina, afirmând că președintele Senatului se folosește de acest caz pentru a solicita CCR “validarea unui regim de imunitate acordată pentru emiterea Hotărârilor de Guvern”.

f3c0e9a4-3160-4405-9cc2-4d3aede854f4

“Am luat act cu stupefacție de decizia președintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, de a sesiza Curtea Constituțională cu privire la cazul Belina, față de care a fost declanșată o anchetă penală referitoare la modalitatea în care a fost transferată această proprietate. Atragem atenția asupra obiectivului real urmărit de domnul Tăriceanu și semnificației gestului său, care este de o absurditate juridică fără precedent. Practic, folosind cazul Belina drept prilej, Călin Popescu-Tăriceanu solicită Curții Constituționale validarea unui regim de imunitate acordată pentru emiterea Hotărârilor de Guvern. Astfel, orice ilegalitate s-ar comite prin emiterea unei HG, nimeni să nu răspundă pentru eventuala încălcare a legii sau pentru prejudiciul cauzat”, precizează Orban, într-un comunicat remis miercuri AGERPRES.

Potrivit liderului PNL, validarea unei astfel de interpretări deschide calea unor “abuzuri de neimaginat în legătură cu resursele publice, fie că este vorba de proprietăți sau că este vorba de fonduri publice”. “Așadar, dacă i s-ar da curs solicitării domnului Tăriceanu, de a doua zi Guvernul PSD — ALDE nu ar mai fi îngrădit cu nimic ca prin Hotărâre de Guvern să opereze orice deturnare de fonduri publice sau proprietăți poftește”, susține Ludovic Orban.

AGERPRES/(AS — autor: Sorin Peneș, editor: Andreea Rotaru, editor online: Irina Giurgiu)

AGERPRES | SURSA 
https://www.agerpres.ro/politica/2017/10/18/orban-despre-decizia-lui-tariceanu-de-a-sesiza-ccr-in-cazul-belina-este-de-o-absurditate-fara-precedent-18-51-55

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *