Orban: La Congresul TNL toți participanții și-au exercitat votul liber, fără niciun fel de presiune

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni că la Congresul TNL toți participanții și-au exercitat votul liber, fără niciun fel de presiune din partea nimănui.

31bc2bf2-cb98-4500-9f5d-317206b1c88d

“Toți participanții la Congres și-au exercitat votul liber, fără niciun fel de presiune din partea nimănui, a fost o competiție extrem de acerbă, în care au fost trei candidați bine pregătiți, care au avut programe frumoase și de perspectivă. În urma acestei competiții, prin votul liber exprimat de delegații la Congres, a fost aleasă câștigătoare Mara Mareș. (…) Nimeni nu a dat niciun telefon, iar dacă există unii care au încercat să vorbească în numele meu nu au avut niciun fel de mandat din partea mea. Astea sunt niște flecuștețe”, a afirmat Orban, după Biroul Executiv al PNL, întrebat cu privire la acuzațiile de fraudare a alegerilor pentru șefia TNL.

La rândul său, Mara Mareș a răspuns acuzațiilor privind fraudarea alegerilor la Congresul TNL.

“A fost o competiție dificilă, dar a fost o competiție frumoasă. (…) Având în vedere că am primit votul majorității delegaților de la Congres, cred că merit deja această funcție și măsurile vor fi multe, proiectele vor fi multe, iar după primul Birou Executiv al TNL vă vom comunica toate proiectele noastre pe termen scurt, mediu și lung”, a spus ea.

Despre reproșurile că ar avea în echipa sa un traseist, respectiv președintele TNL Neamț, care a fost membru PSD, Mara Mareș a arătat că acesta a fost ales în urmă cu mai puțin de o lună lider al tinerilor liberali din Neamț.

“Având în vedere că Neamțul este o filială importantă, domnul (Radu — n.r.) Secuiu și-a găsit un loc în Biroul Executiv și a fost ales de către participanți, de către delegații la Congres”, a afirmat Mareș.

Întrebată despre acuzațiile că tatăl ei ar fi intervenit pentru a fi aleasă ca președinte al TNL, Mara Mareș a răspuns că “a fost un Congres liber și fiecare a votat cum a dorit”.

Mara Mareș a fost aleasă duminică președinte al TNL, fiind votată de 545 de delegați, după un tur al doilea de scrutin. Pentru contracandidatul său, Radu Surugiu, au votat 496 de delegați. Trei candidați s-au înscris inițial în cursa pentru șefia TNL: Mara Mareș, care a primit în primul tur 513 voturi, Radu Surugiu — 348 și Glad Varga — 212, primii doi calificându-se într-un al doilea tur de scrutin.

AGERPRES/(A-autor: Florentina Peia, editor: Claudia Stănescu, editor online: Irina Giurgiu)

AGERPRES | SURSA 
https://www.agerpres.ro/politica/2017/10/23/orban-la-congresul-tnl-toti-participantii-si-au-exercitat-votul-liber-fara-niciun-fel-de-presiune-16-23-24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *