Orban: Le solicit din nou celor din majoritate să nu mai forțeze dezbaterea modificărilor legilor Justiției

Președintele PNL, Ludovic Orban, a făcut, luni, un apel la PSD și ALDE să renunțe la dezbaterea și adoptarea în această săptămână a modificărilor la legile Justiției, menționând că nu poate fi ignorat faptul că în toată lumea civilizată există o îngrijorare privind încălcarea independenței justiției.

ea0fa817-17fd-4fdd-ad63-3190998129e4

”După poziția Departamentului de Stat, după poziția Uniunii Europene, iată că astăzi se anunță că și la nivelul Consiliului Europei GRECO va lua în dezbatere situația din România și din Polonia referitoare la justiție. Nu poți să te faci că nu vezi că la nivelul Uniunii Europene, la nivelul partenerului strategic SUA, în toată lumea civilizată există o îngrijorare din ce în ce mai mare privitoare la încălcarea independenței Justiției și la posibila punere între paranteze a legilor prin care se permite o luptă eficientă împotriva corupției”, a declarat Ludovic Orban, la Parlament.

El a solicitat PSD și ALDE să renunțe în această săptămână la dezbaterea modificărilor la legile Justiției.

”Le solicit din nou celor din majoritate, în semn de respect față de memoria Majestății Sale, să pună punct acestei atitudini inacceptabile, să nu mai forțeze dezbaterea și adoptarea unor modificări legislative care creează o fractura în societatea românească, față de care exista o opoziție uriașă în societate”, a adăugat Orban.

AGERPRES/(A — autor: Alina Novăceanu, editor: Mihai Simionescu, editor online: Gabriela Badea)

AGERPRES | SURSA 
https://www.agerpres.ro/politica/2017/12/11/orban-le-solicit-din-nou-celor-din-majoritate-sa-nu-mai-forteze-dezbaterea-modificarilor-legilor-justitiei-15-22-20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *