PANTELIE ROTARU ÎȘI PIERDE MANDATUL

Nu pentru că ar pierde vreo rundă de alegeri, ci pentru acte de… infracțiune. Dovedite și bătute în cuie prin sentință definitivă și irevocabilă de Curtea de Apel Craiova. Grav, domn’le! Grav! Căci iată ce ne parvine pe surse oficiale (n.r. Curtea de Apel Craiova):

Reamintim
că primarul PSD al orașului Drăgănești Olt, Pantelie Rotaru, a intrat în
atenția oamenilor legii în octombrie 2016, la scurt timp după ce a câștigat un
nou mandat de primar și la aproape un an după ce primarul șugubăț și cu mână
lungă în buget și-a reparat mașina proprie, șifonată într-un accident de
circulație, pe banii contribuabililor. Mai mult decât atât, ca să nu bată la
ochi, primarul Rotaru a… făcut schimb de mașini, aceeași marcă. Pe a sa
personală a declarat-o în actele de reparație ca fiind a Primăriei, iar pe cea
a Primăriei a folosit-o în nume personal.

În fapt, s-a reținut că la data de 24.07.2015, în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu a îndeplinit în mod defectuos un act prin încălcarea dispozițiilor legale care reglementează aprobarea și utilizarea fondurilor publice locale de către ordonatorii principali de credite (primarii). În acest sens, a aplicat o factură fiscală emisă la 22.07.2015 de către o societate comercială, ștampila având inscripția „bun de plată”, pe care ulterior a semnat-o, consecința fiind efectuarea plății sumei de 12.590, 51 lei, din bugetul local al orașului și reprezentând contravaloarea unor lucrări de reparații aduse unui autoturism folosit de către inculpat și care aparținea societății comerciale la care acționar este soția acestuia. De notat este faptul că în cuprinsul respectivei facturi s-a inserat că reparațiile au fost aduse unui alt autoturism, care aparține Primăriei Orașului Drăgănești Olt. Prin această activitatea infracțională, s-a produs o pagubă în patrimoniul Primăriei orașului Drăgănești-Olt în cuantum de 12.590,51 lei, precum și un folos necuvenit primarului R.P.” – decreta la acea vreme Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt.

De unde deducem că a doua sa candidatură la fotoliul de primar din partea PSD s-a petrecut sub sceptrul actului de infracționalitate știut atunci, dovedit acum.

După 4 ani de amânări ale dosarului de către judecătoria Caracal, ba pentru că nu se prezintă pârâtul, ba pentru că nu se prezintă avocatul, bașca o RECUNOAȘTERE în fapt a vinovăției chiar de către inculpatul Rotaru, dosarul lui primește în sfârșit o sentință: Caracalul îl declară vinovat. Numai că demnitarul Pantelie Rotaru, deși a recunoscut fapta, se revoltă și face apel. Urmează alte amânări și tergiversări ale dosarului, timp în care primarul cercetat penal continua să-și exercite funcția de primar, până când urciorul se declară prea uzat și hotărăște să nu mai meargă la apă. Astazi, 26.03.2020, Curtea de Apel Craiova a dat sentința definitivă: primarul Pantelie Rotaru e găsit VINOVAT.

. Citeste in continuare noutati de la Geta Boata in ziarul Editie-Speciala
Sursa/Editie-speciala.ro/
Geta Boata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *