PANTELIE ROTARU, PRIMARUL CU MÂNĂ LUNGĂ ÎN BUGET. ÎNDRĂZNIȚI SĂ CREDEȚI!

Drăgănești Olt. Urbe condusă de la înălțimea scaunului de primar de Pantelie Rotaru. Om cu frică de Dumnezeu, familist (ne)convins și grijă față de cetățenii care i-au dat votul în 2012/2016, Pantelie Rotaru s-a făcut remarcat printr-o aventură extraconjugală cu parfum de dans artistic și ochi de codană coregrafă și… un dosar penal. Nu pentru înșelat nevastă, ci pentru înșelat statul. În trend cu vremurile și cu strădaniile partidului. În rest, nimic. Partea cu făcutul (sau nefăcutul) n-o zic eu, o zic drăgăneștenii dacă n-ai ochi să vezi trecând prin Drăgănești, dar ai gură ca să-ntrebi și urechi ca să asculți. Nici partea cu preocupările penale n-o zic eu, o zice dosarul. Pe rol cu nr. 5260/207/2016 și sub aspectul săvârșirii de abuz în serviciu asimilat infracțiunilor de corupție, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals, cauzând un prejudiciu de 12.590 lei la bugetul local.

În
fapt, s-a reținut că la data de 24.07.2015, în timpul exercitării atribuțiilor
de serviciu a îndeplinit în mod defectuos un act prin încălcarea dispozițiilor legale
care reglementează aprobarea și utilizarea fondurilor publice locale de către
ordonatorii principali de credite (primarii). În acest sens, a aplicat o
factură fiscală emisă la 22.07.2015 de către o societate comercială, ștampila
având inscripția „bun de plată”, pe care ulterior a semnat-o, consecința fiind
efectuarea plății sumei de 12.590, 51 lei, din bugetul local al orașului și
reprezentând contravaloarea unor lucrări de reparații aduse unui autoturism
folosit de către inculpat și care aparținea societății comerciale la care
acționar este soția acestuia. De notat este faptul că în cuprinsul respectivei
facturi s-a inserat că reparațiile au fost aduse unui alt autoturism, care
aparține Primăriei Orașului Drăgănești Olt. Prin această activitatea infracțională,
s-a produs o pagubă în patrimoniul Primăriei orașului Drăgănești-Olt în cuantum
de 12.590,51 lei, precum și un folos necuvenit primarului R.P.
” –
Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt.

Ocolind exprimarea juridică pompoasă, Pantelie Rotaru cică și-ar fi reparat mașina proprie pe banii Primăriei. Mai exact, primarul a facut un accident cu mașina proprie, o Skoda Octavia neagră (a lui, a soției, a firmei soției, nici nu mai contează), pe care a reparat-o cu decont din Primarie, înlocuind… mașinile. Suma de 12.590 lei decontată din bugetul administrației locale pentru reparația Skodei negre a fost justificată ca reprezentând reparații la mașina Primăriei, o Skoda Octavia argintie. Potriveală de marcă, nu și de culoare. Numai că, în timp ce Skoda șifonată era la reparat, Skoda instituției circula. Așa au demonstrat, se pare, pe de-o parte devizele de reparații, pe de altă parte foile de parcurs. Și n-a mai bătut casa cu masa.

Revenind la dosar, partea haioasă abia acum urmează. Omul e mai tare ca Dragnea. Pentru că, spre deosebire de Dragnea, dosarul lui primește amânări la amânări și alte amânări de 4 ani, în condițiile în care primarul vinovat A RECUNOSCUT fapta. Un fel de a zice: eu sunt ăla, eu am făcut-o, legați-mă! Dar Judecătoria Caracal nu-l crede pe cuvânt și amână. Între timp, primarul judecat pentru că a băgat mâna în bugetul Primăriei și care a recunoscut că a băgat mâna în bugetul Primăriei e în continuare primar în aceeași Primărie în al carei buget și-a băgat mâna. Nu se poate? Ba se poate! Îndrăzniți să credeți! Aproape că-mi vine să pun rămășag că și mâine, 24 aprilie, ultimul termen dat, dosarul va fi amânat.

Și ar mai fi ceva: Pantelie Rotaru a candidat pentru al doilea mandat de primar în 2016, și tot în 2016 dosarul a fost trimis spre judecare. Fapta înscrisă în dosar a fost comisă în 2015. Ceea ce înseamnă că, între timp, au avut loc niște cercetari. Care cercetări cu fond penal și rădăcini chiar în buzunarul Primăriei i-au lăsat indiferenți pe mai-marii PSD, drept urmare i-au acordat girul și suportul pentru o nouă candidatură la funcția de primar. S-a murdărit? Un fleac! I-au dat cu clor și l-au făcut om cinstit. Ba chiar l-au promovat ca primar cu “realizări mărețe”.

Ca
să fim totuși cinstiți până la capăt, omul n-ar fi fost primar, ales chiar de
două ori, fără niște voturi. Acum, că s-or fi adunat de prin cimitire, de prin
buletine cu mutații făcute la foc automat, cu plasa sau cu kilul nu contează.
Numărătoarea a fost de partea lui. La fel și Primăria. Și n-ar fi o surpriză
să-l vedem primar și după alegerile din 20-20. Poate merită! El sau cei care-l
votează…?!

Dar până atunci, să-i urăm primarului casă de piatră și familie fericită! (Temelia o pune în toamnă).

. Citeste in continuare noutati de la Geta Boata in ziarul Editie-Speciala
Sursa/Editie-speciala.ro/
Geta Boata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *