Papa Francisc asigură că Raiul nu este un loc de basm sau o grădină fermecată

Papa Francisc s-a distanțat de imaginea Raiului ca “un loc de basm”, spunând că este “îmbrățișarea Domnului”, în timpul audienței generale de miercuri din Piața Sf. Petru, relatează EFE.

03254988-4e74-4f68-8128-cdd3ae1660af

“Raiul nu este un loc de basm și nici o grădină fermecată. Raiul este îmbrățișarea lui Dumnezeu. Iubirea infinită în care intrăm grație lui Hristos care a murit pe Cruce pentru noi”, a spus Papa Francisc în timpul audienței generale în care a reluat tema speranței creștine.

Potrivit Sfântului părinte, în ceasul morții, chiar dacă nimeni nu își amintește de noi, “Iisus Hristos ne vine alături pentru a ne duce în cel mai frumos loc care există”.

“Vrea să ne ducă acolo cu tot ceea ce am realizat, puțin sau bun, în viața noastră”, a adăugat el. Papa Francisc a asigurat că, dacă avem credință, “nu ne mai este frică de moarte și putem părăsi această lume în liniște și încredere”.

Înaltul pontif a citat exemplul tâlharului crucificat alături de Iisus care “ne amintește adevărata noastră condiție în fața lui Dumnezeu: că suntem fiii lui și că vine să ne întâlnească având pentru noi compasiune”.

“Nu există om, rău sau bun în viața lui, căruia Domnul să nu-i dea iertare, dacă se pocăiește. În fața lui Dumnezeu ne prezentăm toți, cu mâinile goale, dar sperând să primim milostivirea Lui”, a încheiat papa.

AGERPRES/(AS-autor: Mihaela Nicolaescu, editor: Mariana Ionescu, editor online: Anda Badea)

Sursa | Agerpres
https://www.agerpres.ro/cultura/2017/10/25/papa-francisc-asigura-ca-raiul-nu-este-un-loc-de-basm-sau-o-gradina-fermecata-13-10-31

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *