Paradă inedită, la Zilele Slatinei

Slătinenii sunt invitaţi să îşi sărbătorească oraşul, în cadrul unui eveniment special, organizat de autorităţi în Anul Centenarului. 

Zilele Slatinei vor începe cu o paradă a portului popular din toate zonele ţării, care simbolizează România unită, în Anul Centenarului. La final, ansamblurile folclorice se vor aşeza într-un tablou ce va contura harta României. „Pe 1 iulie vom sărbători Slatina, vom sărbători Zilele Municipiului în Anul Centenarului Marii Uniri. Vom începe de vineri, din data de 29 iunie, cu o paradă a portului popular, la care avem invitate ansambluri din cele mai importante zone ale ţării: Oltenia, Moldova, Ardeal, o paradă care se va deplasa din faţă de la Casa de Cultură a Tineretului pe Bulevardul A.I. Cuza, până pe Esplanadă. Vom face o hartă vie pe consola de pe Esplanadă şi tot acolo vom avea şi logo-ul Centenarului Marii Uniri, cele trei cifre care vor rămâne pe toată durata sărbătorii, pentru ca slătinenii să se poată fotografia cu acest logo”, a declarat Gigi Vîlceleanu, viceprimarul Slatinei.
În afară de aceste momente cu încărcătură istorică, Zilele Slatinei vor păstra şi tradiţionalele concerte în aer liber. Grătarele, răcoritoarele şi produsele româneşti vor fi, de asemenea, nelipsite în cele trei zile de sărbătoare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *