Paradoxuri pe piața auto. În unele județe brandurile de lux se vând mai bine decât cele ieftine

Dealerii auto de maşini noi au început să se bucure din nou, odată cu revenirea comenzilor. Luna trecută a adus o creştere la nivelul întegii pieţe de 38%, ceea ce înseamnă că în România s-au vândut 4.500 de maşini noi. Întâlnim însă şi situaţii paradoxale.

De exemplu, în judeţul Maramureş s-au înmatriculat luna trecută zece autoturisme de lux Mercedes-Benz şi doar șase maşini Dacia, în condiţiile în care la nivel naţional Dacia deţine aproape o treime din piaţă.

Cifre intersante găsim şi la vânzările pe judeţe, pentru că, în cinci dintre ele, s-au dat mai puţin de zece maşini. În Botoşani şi Mehedinţi s-au cumpărat cinci maşini, în Sălaj șase, în Vrancea opt şi în Covasna nouă.

De partea cealaltă, cu excepţia Bucureştiului, clasamentul judeţelor în care s-au vândut cele mai multe maşini luna trecută este condus de Ilfov cu 239 de autoturisme, urmat de Timiş şi Iaşi.

În Capitală s-au vândut peste 3.000 de autoturisme noi, ceea ce înseamnă că două treimi din totalul vânzărilor a fost realizat în Bucureşti. Acest lucru a fost posibil datorită comenzilor realizate de către firme, care au început să-şi reînnoiască flotele de maşini.

continuare… .

Sursa | Auto | Digi24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *