Parlament: Cătălin Predoiu, audiat la Comisia de anchetă privind arhiva SIPA

Fostul ministru al Justiției Cătălin Predoiu va fi audiat miercuri la Comisia parlamentară de anchetă privind arhiva SIPA.

4a5aa852-2676-4b75-8726-fc9cdad39094

Dintre foștii miniștri ai Justiției Cristian Diaconescu, Monica Macovei, Tudor Chiuariu și Cătălin Predoiu invitați la comisie miercuri doar Cătălin Predoiu a confirmat pentru săptămâna aceasta iar pentru săptămâna viitoare a confirmat Tudor Chiuariu.

“Am convenit că, dacă nu există suprapunere de program, următoarea ședință să fie miercuri la ora 10,00. Să invităm patru foști miniștri, defalcat pe câte o oră alocată fiecăruia. Patru foști miniștri din perioada de referință 2004 — 2008: Cristian Diaconescu, Monica Macovei, Tudor Chiuariu și Cătălin Predoiu, în această ordine, care ține de cronologia în care au îndeplinit funcția de ministru. La finalul zilei, să efectuăm o vizită la sediul ANP, cel care depozitează și arhiva fostei SIPA/DGPA, ca să ne permită să ne facem o impresie, o idee în legătură cu modul în care sunt stocate asemenea documente, care este zona de acces, care sunt măsurile de siguranță luate”, a declarat în urmă cu o săptămână președintele Comisiei SIPA, senatorul Șerban Nicolae.

El a adăugat că trebuie verificat, totodată, “și dacă au fost semnalate de către instituții abilitate sau de către observatori ocazionali incidente de securitate: persoane care au intrat neautorizat, persoane care au încercat să sustragă, să distrugă, să fotocopieze documente din arhiva acestei instituții sau să manipuleze în orice alt mod informațiile conținute acolo”.

De asemenea, miercuri, membrii Comisiei SIPA vor vizita arhiva.

“Vom intra în arhivă, fără a avea acces la informații, pentru că nu se apucă nimeni să intre în calculatoare sau să citească documente de acolo, nici n-am avea voie, nici n-ar fi util pentru ce am avea noi de făcut, ci să ne facem o impresie asupra modului în care a fost utilizat acest spațiu: cum a fost el amenajat, ce măsuri de siguranță s-au luat, camere de luat vederi, personal de pază, număr de intrări, de guri de acces și așa mai departe”, a precizat Șerban Nicolae, pe 19 octombrie.

AGERPRES/(AS — autor: Livia Popescu, editor: Antonia Niță, editor online: Anda Badea)

AGERPRES | SURSA 
https://www.agerpres.ro/politica/2017/10/25/parlament-catalin-predoiu-audiat-la-comisia-de-ancheta-privind-arhiva-sipa-07-07-44

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *