Parlament: Componenta de fonduri europene din bugetul MDRAPFE, avizată favorabil în comisiile de specialitate

Componenta de fonduri europene din cadrul bugetului Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fonduri Europene pe 2018 a fost avizată favorabil, marți, în forma propusă de Guvern, de comisiile parlamentare de specialitate reunite, cu 17 voturi “pentru”, șase “împotrivă” și o abținere.

de11d417-62a0-4268-8c48-a9bb3c1d1a78

Această componentă, în valoare de 2,2 miliarde de lei, va asigura sumele necesare pentru acoperirea contribuției naționale, TVA-ului neeligibil și cofinanțării pentru beneficiarii privați precum și fondurile necesare pentru implementarea proiectelor ai căror beneficiari sunt reprezentanții autorităților de management.

“Componenta de fonduri europene în cadrul bugetului Ministerului Dezvoltării a fost reflectată suma necesară pentru acoperirea contribuției naționale, TVA-ului neeligibil și cofinanțării pentru beneficiarii privați, cât și fondurile necesare pentru implementarea proiectelor ai căror beneficiari sunt reprezentanții autorităților de management. Astfel este reflectat pe titlul 58 pentru 2018 o valoare de 2,2 miliarde de lei. Această sumă ne asigură necesarul de fonduri pentru a acoperi ținta pe care ne-am propus-o pentru anul 2018, respectiv 3.000.300.013 de euro, sume care urmează a fi transmise către Comisia Europeană în vedere rambursării. Precizez că această sumă de aproximativ 3 miliarde nu cuprinde Programul Național de Dezvoltare Rurală și Programul Operațional Pescuit, ele sunt reflectate în bugetul Ministerului Agriculturii. În mare, fondurile care ne-au fost alocate prin propunerea de buget pentru anul 2018 ne acoperă întregul necesar pentru a atingerea acestor ținte și nu avem alte nevoi suplimentare de alocare de sume”, a spus secretarul de stat din MDRAPFE Mihaela Toader.

Comisiile reunite pentru afaceri europene au decis ca amendamentele la bugetul Ministerului Dezvoltării să fie transmise spre dezbatere Comisiilor pentru administrație.

“Pentru Ministerul Dezvoltării Regionale am primit 172 de amendamente din partea colegilor de la PNL, dar toate amendamentele au ca obiect finanțarea prin Programul Național de Dezvoltare Rurală și Compania Națională de Investiții, programe care se discută în cadrul Comisiei pentru Administrație publică, de aceea am să vă rog să fiți de acord ca aceste amendamente să fie luate în discuție în cadrul Comisiilor de administrație și mai departe la buget, nefăcând obiectul discuțiilor în cadrul Comisiilor reunite pentru afaceri europene, respectiv pe fonduri europene”, a menționat președintele Comisiei pentru afaceri europene de la Camera Deputaților Rovana Plumb.

AGERPRES/(A — autor: Dana Piciu, editor: Mihai Simionescu)

Citește și:

* Parlament: Bugetul MDRAPFE pe 2018, avizat favorabil în comisiile de specialitate

AGERPRES | SURSA 
https://www.agerpres.ro/politica/2017/12/12/parlament-componenta-de-fonduri-europene-din-bugetul-mdrapfe-avizata-favorabil-in-comisiile-de-specialitate-16-08-58

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *